Koliko je zaista bezbedan Range Rover Evoque?

Iako mnogi savremeni modeli dobijaju najviše ocene na EuroNCAP testovima, vlasnici ovih automobila u prilici su da se uvere u bezbednost svojih vozila tek kada im se dogodi teška saobraćajna nesreća.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 09.04.2015.

09:28

Default images

Ćudljive vremenske prilike koje su početkom aprila zahvatile i našu zemlju nisu zaobišle ni Soči, gde je ovih dana takođe pao sneg i izazvao probleme vozačima.

Koliko čak i mali sloj raskvašenog snega, u kombinaciji sa neprilagođenom brzinom može da bude opasan u vožnji, svedoče snimci saobraćajnih kamera sa jednog nadvožnjaka u tom ruskom gradu.

Prva kamera pokriva blagu krivinu, najverovatnije na izlasku iz tunela, a na snimku se najpre vidi bela Lada koja zbog snega na putu i prevelike brzine gotovo izleće sa puta. Posle nje nailazi Range Rover Evoque, koji se kreće još brže i čiji vozač ne uspeva da savlada krivinu.

Automobil nailazi na nisku zaštitnu ogradu koja se ponaša kao uzletna rampa i šalje vozilo u vazduh. Evoque zatim nestaje iz kadra, ali epilog je zabeležila druga kamera, koja se nalazi na putu ispod nadvožnjaka:





Iako ova nesreća pre svega predstavlja upozorenje i opomenu vozačima da zimski uslovi traju sve dok ima snega, a ne kada to kaže kalendar, ona je pokazala da je Range Rover Evoque zaslužio svih pet zvezdica na EuroNCAP testovima, s obzirom da su i vozač i suvozač posle svega izašli iz teško oštećenog automobila na sopstvenim nogama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: