Uskoro bez buke čitavom dužinom auto-puta kroz Beograd

Početkom godine najavljeno je da će se na dve lokacije u Beogradu izgraditi zidovi koji će stanovništvu u blizini autoputa pružiti zaštitu od buke. Gradska uprava u međuvremenu je pokrenula inicijativu da se ovaj zid izgradi i duže deonice koja prolazi kroz Novi Beograd, kao i na Dušanovcu.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 10.02.2015.

08:09

Default images

Grad Beograd izradiće 2015. projekat postavljanja zaštitnih ograda od buke na autoputu, na potezu Tošin bunar-Gazela u ukupnoj dužini od 3,6 kilometra, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, Vesić je na sastanku sa v.d. direktorom JP "Putevi Srbije", Zoranom Drobnjakom, sa kojim je razgovarao o uređenju i održavanju autoputa na delu koji prolazi kroz Beograd, istakao da je buka koja se stvara veliki problem, posebno za građane Novog Beograda i Dušanovca.

Iako autoputem kroz Beograd upravljaju "Putevi Srbije", Vesić je naglasio da Grad želi da učestvuje u uređenju deonice u skladu sa svojim mogućnostima.
Gradski menadžer se zahvalio Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i "Putevima Srbije" na odluci da raspišu tender za postavljanje ograde za zaštitu od buke na autoputu na deonicama kroz Bežanijsku kosu, kod Hitne pomoći kao i kod Vrčina.

On je dodao da je postignut dogovor da "Putevi Srbije" u planu za 2016. godinu predvide projektovanje i postavljanje zaštitnih ograda od buke na delu autoputa od petlje Autokomanda prema Dušanovcu.

Na taj način biće rešen jedan od najvećih problema građana koji žive uz autoput, poboljšan kvalitet njihovog života i uvedeni evropski standardi na autoputu na delu koji prolazi kroz Beograd.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: