Renault Kadjar - novi kompaktni krosover

Renault je objavio prve fotografije i specifikacije novog krosovera koji deli platformu sa Nissanom Qashqai. Svetska premijera zakazana je za predstojeći sajam automobila u Ženevi a Kadjar u prodajne salone stiže u leto 2015.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 03.02.2015.

08:45

Default images

I dok se ljubitelji automobila polako navikavaju na ime novog modela, dizajn Kadjara je prepoznatljiv i asocira na Renault Captur:



Karakterističan oblik maske hladnjaka sa velikim centralno postavljenim amblemom marke, izgled farova i stop svetala, udubljenja na vratima i bočna lajsna - sve je to već viđeno na modelima Clio i Captur.

Međutim, zahvaljujući većim dimenzijama, drugačijim proporcijama i naglašenim bočnim elementima oko točkova, novi krosover je masivniji i ima dinamičnije linije.
Postavljen na istu CMF platformu kao i sestrinski Qashqai, Renault Kadjar je nešto veći od Nissanovog krosovera - dugačak je 4.450 mm, širok 1.840 mm, a visok 1.600 mm.

Odstojanje od tla iznosi 190 mm, dozvoljeni napadni ugao prilikom prilaska prepreci je 18, a pri silasku 25 stepeni.
U poređenju sa modelom Captur, unutrašnjost je konzervativnija, a upotrebljeni materijali su kvalitetniji.

Kupcima će biti ponuđen novi Renault R-Link 2 multimedijalni sistem sa sedmoinčnim ekranom osetljivim na dodir koji je smešten ispod centralnih ventilacionih otvora.

Sistem je opremljen tehnologijom za raspoznavanje glasovnih komandi za navigaciju, radio, telefoniranje ili korišćenje aplikacija sa smartfon uređaja.
Veličina prtljažnika je 472 l, a tome treba dodati i brojne pregrade i pretince u kabini čija ukupna zapremina iznosi 30 litara.

Renault nije otkrio detalje o pogonskim sistemima, ali očekuje se da će paleta motora biti slična kao kod Nissana Qashqai. Od benzinaca na raspolaganju su 1.2 DIG-T sa 115 ks i 1.6 DIG-T sa 150 ks.

Pored njih dostupni su i dizelaši - 1.5 dCi sa 110 ks i 1.6 dCi sa 130 ks.
Stop-start sistem biće standardni deo opreme u svim verzijama, a kupci će moći da biraju između pogona na prednje i na sva 4 točka. Modeli kod kojih se snaga motor prenosi na obe osovine imaće tri moda vožnje: Auto, Lock i 2WD.

Više tehničkih detalja biće poznato posle premijere, početkom marta, a do tada možete pogledati galeriju fotografija modela Renault Kadjar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: