Luksuz ima cenu: koliko će koštati novi Renault Espace?

Za sada nije poznato kada će novi Espace stići u prodajne salone u Srbiji, ali Renault je objavio cene ovog automobila na domaćem, francuskom tržištu. Prodaja počinje u proleće a za najjeftiniju verziju sa dizel motorom od 130 ks kupci će morati da izdvoje 34.200 evra.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 09.01.2015.

12:31

Default images
Renault Espace na auto-salonu u Parizu 2014.

Jedan od rodonačelnika segmenta MPV vozila u Evropi, Renault Espace, dočekao je petu generaciju.

Osim potpuno novog dizajna, zasnovanog na konceptu Initiale Paris iz 2013, koji karakteriše naglašena maska hladnjaka i veliki amblem u njenom središtu, Espace za razliku od prethodnika ima znatno manje bočne staklene površine, ali i povišeno odstojanje od zemlje, čime zadire u područje krosovera.

Renault je na premijeri saopštio da će Espace biti luksuzniji od prethodnika a sada smo u prilici i da saznamo koliko će taj luksuz koštati.
Osnovni model sa paketom opreme Life i dizelašem Energy dCi 130, koji je povezan sa manuelnim menjačem, u Francuskoj ima početnu cenu od 34.200 evra.

Pri tome, treba imati u vidu da ovaj automobil ima bogatu standardnu opremu koja obuhvata LED tehnologiju za farove u punom obimu, 18 inčne alu felne, panoramsko vetrobransko staklo, parking senzore, sistem za obaranje sedišta u drugom i trećem redu jednim pritiskom na dugme, R-LINK2 multimedijalni sistem sa 8,7 inčnim ekranom osetljivim na dodir...
Model opremljen sledećim po redu paketom, Zen, u Francuskoj košta od 37.700 evra.

Uz njega se dobija Multi-Sense sistem sa 4 prethodno programirana moda vožnje: Eco, Comfort, Neutral i Sport, uz peti nazvan Perso koji je moguće specijalno podesiti prema navikama i potrebama vozača.

Svaki od modova ima sopstveno podešavanje odziva motora na papučicu gasa, različite uglove okretanja volana, drugačiji zvuk motora u kabini, različito podešeno oslanjanje, ambijentalno osvetljenje u kabini...
Treći po redu, paket Intense, počinje od 40.800 evra i sadrži još i električno otvaranje vrata prtljažnika, head-up displej, adaptivni tempomat, kožni paket...

Najopremljenija verzija Espace Initiale Paris može se nabaviti za 44.800 evra, a uz nju kupac dobija i 19 inčne alu felne, premijum Bose audio sistem sa 12 zvučnika, sistem upravljanja na sva 4 točka, aktivni sistem oslanjanja sa podesivim amortizerima, grejana sedišta podesiva na 10 načina sa masažnom funkcijom...

Najskuplji model sa paketom Initiale Paris koji je opremljen dCi 160 dizel motorom sa 160 konja i automatskim EDC6 menjačem sa duplim kvačilom košta 46.300 evra.

Osim dva dizelaša, motorizacija obuhvata i benzinac TCe 200 koji proizvodi 200 ks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: