Bez tolerancije za ilegalan uvoz u SAD. A kod nas?

Vlasti u državi Nju Džersi su, na način koji slama srce svakom ljubitelju automobila, pokazale da ne tolerišu kršenje propisa o uvozu automobila.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 14.12.2014.

15:30

Default images

Ljubav prema automobilima je velika, ali propisi su veoma strogi. Ovakva situacija može da pomuti razum i da natera čoveka da krši zakon kako bi došao u posed svog omiljenog automobila.

Jedan od najčešćih načina je falsifikovanje serijskih brojeva automobila. Kao i mnogi pre njega, jedan čovek je odlučio da iskoristi serijski broj (VIN u SAD) MINI-ja iz 1988. godine, iako je više nego očigledno da je reč o prelepom Cooperu koji je proizveden oko 2000. godine.

Nije teško zaljubiti se u MINI. Dovoljno je da samo jednom osetite njegove jedinstvene vozne karakteristike i kupljeni ste zauvek. Naše utiske sa vožnje ovog automobila možete pročitati u reportaži sa događaja MINI United iz 2012. godine.

Kako ovaj MINI nije ispunio uslov da je stariji od 25 godina, zbog toga što nikada nije ispunjavao norme o bezbednosti i emisijama izduvnih gasova u SAD, nije još uvek mogao da bude uvezen u SAD. Zbog toga, američka Vlada je naredila da automobil mora biti uništen.



Gledanje ovog snimka je srceparajuće i možda razlozi izgledaju banalno, ali je jasna poruka svima da se (određeni) zakoni u SAD sprovode.

Posle ovog zaključka, neizbežno je poređenje situacije sa sprovođenjem mnogih zakona u našoj zemlji, posebno onog u Saobraćaju.

Dosledno sprovođenje zakona je jedini način da izbegnemo veliki broj učesnika u saobraćaju kojima padaju lude ideje na pamet i koji ne oklevaju da ih sprovedu u delo (da, mislimo na sve nedavne tragedije). Sve druge opcije i odluke neće smanjiti izuzetno ozbiljne posledice do kojih može dovesti nepromišljenost za volanom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: