EuroNCAP testirao 12 modela, Loganu MCV samo 3 zvezdice

Od 12 ispitanih modela, 7 je dobilo najvišu ocenu na testu bezbednosti (5 zvezdica), dok su 4 nova automobila ocenjena sa 4, a jedan sa 3 zvezdice.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 04.12.2014.

08:45

Default images

EuroNCAP kriterijume bezbednosti u potpunosti su ispunili krosover i SUV modeli Porsche Macan, Land Rover Discovery Sport, Lexus NX i Kia Sorento.

Njima su se pridružili i Subaru Outback, Ford Mondeo i VW Passat, koji su takođe dobili po 5 zvezdica na osnovu novih, strožih kriterijuma EuroNCAP-a za 2014.
Porsche Macan
Posebno su pohvaljeni Ford Mondeo, Porsche Macan i Land Rover Discovery Sport, zbog toga što su standardno opremljeni sistemom za izbegavanje sudara koji automatski koči vozilo u slučaju da proceni da je sudar neizbežan.
Opel Corsa
Na najnovijim testiranjima mali modeli su generalno prošli lošije. Nove generacije modela Opel Corsa, Smart ForTwo, Smart ForFour i MINI hečbek, ocenjeni su sa 4 zvezdice.

Iako nije zaslužila maksimalnu ocenu, Opel Corsa je dobila pohvale zbog uvođenja sistema koji upozorava vozača na prisustvo drugog automobila u mrtvom uglu.
Najlošiji rezultat na testu imala je Dacia Logan MCV. Novi Logana u karavan verziji dobio je samo 3 zvezdice za bezbednost.

Ovako slaba ocena odraz je pre svega "velike deformacije putničke kabine" prilikom testa frontalnog sudara.

EuroNCAP zaključio je da Dacia generalno nije povela dovoljna računa o bezbednosti putnika, a naročito loš rezultat (38%) ostvaren je u segmentu sigurnosnih sistema asistencije vozaču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: