Najluksuznija limuzina na svetu nosiće Mercedesov znak

Mercedes planira da 2015. godine predstavi novi S600 Pullman koji će biti zasnovan na aktuelnoj S klasi, sa namerom da tržištu ponudi najluksuzniju serijsku limuzinu na svetu.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 02.08.2014.

11:45

Default images

Nemački proizvođač je poslednjih godina proširio svoju ponudu kompaktnim modelima sa prednjim pogonom, kao što su nova A klasa, CLA i GLA. Na taj način uspeo je da se približi mlađoj populaciji koja mu ranije nije bila toliko naklonjena.

Međutim, Mercedes nije zapostavio ni drugi kraj spektra na kome se nalazi luksuzna limuzina S klase.

Nova generacija ovog modela doživela je odličan prijem na tržištu. Prema prognozama koje je izneo IHS Automotive, prodaja S klase u 2014. porašće za 63 procenta u odnosu na prethodnu godinu, i trebalo bi da iznosi blizu 100 hiljada jedinica.
Patentni crtež novog Mercedesa S600 Pullman (Autovisie)
Uspeh S klase omogućiće Mercedesu da na bazi standardne verzije ponudi niz super-luksuznih varijanti, poput modela sa produženim međuosovinskim rastojanjem i dodatkom Maybach u imenu, a u vrhu ponude naći će se S600 Pullman.

Ovaj model čuven je po tome što su ranije verzije koristili brojni državnici, diktatori, ali i bogate, poznate ličnosti iz drugih sfera javnog života.

Prema saznanjima Blumberga, Mercedes S600 Pullman biće dugačak oko 6,4 m, a blindirana verzija koštaće oko 730.000 evra, što će ovaj model činiti najskupljom serijski proizvedenom limuzinom na svetu.
Patentni crtež novog Mercedesa S600 Pullman (Autovisie)
Neblindirani automobil biće cenovno znatno jeftinije, ali i dalje veoma luskuzno vozilo.

Mercedes se nada da će novi Pullman povratiti slavu koji je taj model imao šezdesetih godina 20. veka i da će se na tržištu suprotstaviti super-luksuznim limuzinama, kao što je Rolls-Royce Phantom sa produženim međuosovinskim rastojanjem.

Osim luksuzom, novi S600 Pullman dominiraće i u tehnološkom smislu s obzirom da će biti opremljen najsavremeniji elektronskim bezbednosnim i sistemima asistencije koji su već dostupni u standardnoj S klasi.
Mercedes 600 Pullman W100 (1964-1981.)
Očekuje se da će Mercedes novi S600 Pullman predstaviti 2015. godine, a kako bi ovaj automobil trebalo da izgleda možete videti na patentnim crtežima koji su dospeli na internet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: