Sporazum samo sa starešinom u službenim prostorijama

Sporazum o priznanju prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja vozači će isključivo moći da zaključe u službenim prostorijama sa starešinom saobraćajne policije koji je ovlašćen da protiv okrivljenog podnese zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, saopšteno je danas iz MUP-a.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 26.07.2014.

10:59

Default images

MUP je u saopštenju izdatom povodom, kako je navedeno, pogrešnih tumačenja koja su se pojavila u javnosti nakon najave početka primene sporazuma o priznanju za prekršaje iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, naglasio da vozači sporazum ne zaključuju sa policijskim službenikom koji je uočio prekršaj na licu mesta već sa starešinom saobraćajne policije koji je ovlašćen da protiv okrivljenog podnese zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

U MUP-u ističu i da će, bez obzira na to što se po Zakonu o prekršajima sporazum može zaključiti sa bilo kojim licem i za bilo koji prekršaj, starešine saobraćajne policije sporazum zaključivati isključivo sa licima kojima je to prvi prekršaj u odredjenom periodu i isključivo za prekršaje kojima nije direktno ugrožena bezbednost saobraćaja.

Kako je istaknuto, okrivljeni će morati da plati propisani iznos novčane kazne i biće mu evidentirani svi kazneni poeni propisani za učinjeni prekršaj, a jedini ustupak će se ogledati u skraćenju propisane zaštitne mere zabrane upravljanja motornim vozilom.

Iz MUP-a navode i da o sporazumu o priznanju odlučuje sud, koji sporazum može odbaciti, usvojiti ili odbiti.

Naravno, ako želite da izbegnete odlazak kod starešine i da bezbedno stignete na svoje odredište, blagovremeno se organizujete, pođite na vreme i pokušajte da ne pravite prekršaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: