Počela akcija "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo"

Ministarstvo unutrašnjih poslova će od ponedeljka 23. juna do subote 28. juna, sprovoditi preventivnu akciju pojačane kontrole saobraćaja "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo", radi pripreme vozila za bezbednije učešće u saobraćaju.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.06.2014.

09:29

Default images

Kako je saopšteno iz MUP-a, osnovni cilj akcije je da se besplatno proveri tehnička ispravnost vozila, kako bi se uočene neispravnosti blagovremeno otklonile, a time ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja.

Osim toga, kako je saopšteno, na taj način bi se povećao stepen ispravnosti vozila na putevima. Tokom sprovođenja akcije, koja će se odvijati svakog dana u periodu od 7 do 20 časova, saobraćajna policija će obavljati pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima.

Tom prilikom vozačima će se ukazivati na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju, posebno uređaja za upravljanje i zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika, svetlosno-signalnih uređaja i uređaja za pogon na sabijeni ili tečni gas, kao i na poštovanje pravila saobraćaja.

Akcija se sprovodi u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije (AMSS) i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, a vozači do subote mogu proveriti ispravnost svojih automobila na preko 200 linija tehničkog pregleda širom Srbije, o čemu se mogu informisati u AMSS-u.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: