Peugeot i Novak predstavili 508 za 2015.

Peugeot je objavio tehničke podatke i fotografije osvežene 508-ice. Francuska kompanija uključila je u promociju i našeg najboljeg tenisera sa kojim sarađuje početka godine.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 19.06.2014.

09:30

Default images

Četiri godine nakon pojavljivanja, Peugeot 508 dobio je novi izgled i tehnološka unapređenja koja uključuju i nove, efikasnije pogonske jedinice.

Restilizacijom su obuhvaćena sva tri modela iz porodice 508-ice: limuzina, karavan i "kros" model RXH.
Kada je reč o dizajnu spoljašnjosti, dosadašnje meke i zaobljene linije prednjeg dela ustupile su mesto oštrijim ivicama.

Maska hladnjaka je podignuta i naglašena proširenim hromiranim okvirom. Preoblikovana je i hauba, kao i farovi i branik, dok je amblem kompanije premešten je sa haube na centralni deo prednje maske, a Peugeot 508 dobio je i modernija dnevna LED svetla.

Limuzina i karavan imaju i promenjen zadnji branik i restilizovana stop svetla.
Vizuelne promene u unutrašnjosti su diskretnije, ali su važne u funkcionalnom smislu. Na centralnoj konzoli nalazi se manje dugmića, jer su pojedine komande premeštene na sedmoinčni ekran mulrimedijalnog sistema.

Tehnološka poboljšanja uključuju i senzore za otkrivanje drugih vozila koja se nalaze u vozačevom mrtvom uglu i zadnju kameru.
U paletu motora uvrštene su tri nove jedinice. Umesto 1.6 litarskog Euro 5 THP benzinca sa 156 ks, u ponudi će se naći takođe 1.6 litarski THP, ali sa 165 ks, koji ima manju emisiju ugljen-dioksida (131 g/km) i zadovoljava Euro 6 norme.

Ovaj motor dolazi u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim ili šestobrzinskim automatskim menjačem.
Kupci će moći da biraju i između dva nova dizelaša. Reč je o 2.0 litarskim BlueHDi motorima sa 150 ks (emituje 105 g/km CO2) i 180 ks (111 g/km).

Prvi motor je uparen sa manuelnim šestobrzincem a drugi sa šestostepenim automatikom.
Peugeot 508 za 2015. imaće premijeru u avgustu, kada će istovremeno biti izložen na auto-salonima u Moskvi i kineskom gradu Čengdu, dok će prodaja u Evropi početi u septembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: