Poštujte propise. Od toga zavisi nečiji život

Saobraćajni propisi se uče u auto-školama ali to nije garancija da će ih vozač zaista poštovati kada jednog dana dođe u posed dozvole i sedne za upravljač automobila. Kao i u drugim oblastima života, oni koji ne poštuju propisane norme u saobraćaju treba da snose odgovarajuće posledice a policija ima zadatak da otkriva takve prekršioce.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 17.06.2014.

10:28

Default images

Osim toga, policija i sama mora da poštuje saobraćajna pravila i da svojim primerom utiče vaspitno na "obične" vozače. U suprotnom, mnogi nesavesni vozači će u ponašanju policije pronaći izgovor za sopstveno kršenje zakona.

Video snimak koji koji smo u prilici da pogledamo zahvaljujući brojnim kamerama instaliranim u automobilima u Rusiji, može da posluži kao opomena policajcima koji su u ovom slučaju odgovorni za nesreću ali i upozorenje svim drugim nesavesnim vozačima:



Kada uoči da je pešak zakoračio na pešački prelaz, vozač automobila koji se približava prelazu u obavezi je da zaustavi vozilo i da ga propusti da pređe preko ulice. Da bi pešak bezbedno završio prelazak potrebno je da i drugi vozači koji nailaze na prelaz postupe na isti način.

Nažalost, svedoci smo da se dešava da oni to ne učine i da krenu u obilazak zaustavljenog vozila, što može da bude kobno po pešaka.

Iako ovakve primere kršenja saobraćajnih propisa često viđamo na našim ulicama, oni se uglavnom završe bez najtežih posledica, a vozač koji čini prekršaj prođe pored pešaka i nastavi da vozi nesvestan da je tragedija zamalo izbegnuta - što ne znači da se sledeći put neće i dogoditi.

Pogledajte kako vlasti u Albaniji pokušavaju da promene navike vozača kada je reč o poštovanju prava pešaka

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: