"Ekstremni" Golf R 400 ide u proizvodnju?

Iako su mnogi bili skeptični kada je Volkswagen najavio novi konceptni Golf R sa 400 ks, ovaj automobil će najverovatnije dobiti svoju produkcijsku verziju.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 22.04.2014.

14:48

Default images

Volkswagen je na aktuelnom pekinškom sajmu automobila predstavio koncept Golf R 400. Reč je o specijalnoj verziji Golfa R, čiji 2.0 litarski turbo-benzinac umesto 300 ks, koliko razvija u serijskom modelu, proizvodi čak 400 ks, dok maksimalni obrtni moment dostiže 450 Nm.
Motor je uparen sa šestobrzinskim DSG menjačem sa duplim kvačilom, a snaga se prenosi na sva 4 točka putem sistema 4MOTION.

Automobil težak 1.420 kg, do stotke ubrzava za samo 3,9 s, a maksimalna brzina fabrički je ograničena na 280 km/h.
Performanse Golfa R 400 nikoga nisu ostavile ravnodušnim, ali malo ko je verovao da Volkswagen planira serijsku proizvodnju ovog automobila.

Međutim, kako piše magazin Car and Driver, nemačka kompanija neće se zadržati samo na konceptu. Potvrda o budućoj produkcijskoj verziji stigla je od Volkswagenovog šefa za istraživanje i razvoj, Hajnca-Jakoba Nojsera, koji tom prilikom nije precizirao kada će se realizovati planovi o serijskoj proizvodnji ovog automobila.

Saznajte više o standardnom Volkswagenu Golf R sa 300 ks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: