Novi Soul dobio najviše ocene za bezbednost u SAD

Kia Soul za 2014. dobio je 5 zvezdica za bezbednost od američke Nacionalne agencije za bezbednost saobraćaja (NHTSA) na simulacijama sudara koje sprovodi ova organizacija.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 03.01.2014.

10:06

Default images

Maksimalna ocena za model za 2014. postignuta je pre svega zahvaljujući dugačkom spisku standardne bezbednosne opreme, ali i zbog upotrebe čelika sa velikom zateznom čvrstoćom, od koga je izrađeno 66% šasije novog Soula.

Novi model ističe se po pitanju standardne bezbednosne opreme i tehnologije, koja između ostalog uključuje 6 vazdušnih jastuka i četvorokanalni kočioni ABS sistem (sa 4 senzora), sa pomoćnim kočionim sistemom EBD. Ovaj sistem uzima u obzir opterećenje vozila i raspodelu težine i koristi odgovarajuću kočionu snagu kako bi poboljšao kontrolu i stabilnost vozila.
Standardna bezbednosna oprema nudi i sistem za olakšan polazak uzbrdo (HAC), sistem kontrole pritiska u gumama (TPMS), elektronsku stabilnost vozila (ESC) i sistem protiv proklizavanja pogonskih točkova (TCS).

Novi Soul očekuje se u prodajnim salonima u Evropi u proleće 2014. godine, kada će biti poznate njegove specifikacije i cena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: