KIA Cee’d – ocena 5 za sigurnost

Novi Cee’d osvojio je maksimalnih 5 zvezdica na najnovijim EuroNCAP kreš testovima.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 30.08.2012.

09:45

Default images

Verzija sa 5 vrata dobila je visoke ocene u svim kategorijama – kod zaštite odraslih putnika (89% svih mogućih bodova), zaštite dece (88%) i dodatne sigurnosne opreme (86%). Pri tom treba pomenuti da je kod dinamičkog dela zaštite dece osvojio maksimalni broj bodova.

Osim toga, novi Cee’d je zadovoljio ocenjvače EuroNCAP-a elektronskom kontrolom stabilnosti koja je postala obavezni deo testa.

Inače, prethodna generacija modela Cee’d postala je 2007. godine prva KIA (i uopšte prvi model bilo kojeg korejskog automobilskog proizvođača), koja je osvojila svih 5 zvezdica po EuroNCAP-u. U poslednjih pet godina kriterijumi za najvišu ocenu značajno su pooštreni, što predstavlja sve teži zadatak za sve automobilske proizvođače.

Standardna bezbednosna oprema novog Cee’d-a između ostalog uključuje sigurnosne vazdušne jastuke i zavese, upozorenja na nevezane sigurnosne pojaseve (napred i pozadi), ESC sistem stabilnosti sa pomoćnim sistemom VSM za održavanje smerne stabilnosti, HAC sistem za pomoć kod polaska automobila uzbrdo i ESS sistem sa automatskim aktiviranjem svih migavaca kod naglog kočenja u nuždi.

U korejskom proizvođaču napominju da je pored starog i novog Cee’d-a još pet Kijinih modela (Rio, Venga, Soul, Sportage i Sorento) od 2009. godine osvojilo svih 5 zvezdica na EuroNCAP testovima.

Vozili smo: KIA Cee'd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: