Od Adama Opela do Opela ADAM-a

Nemački proizvođač automobila 2012. godine proslavlja jubilej, 150 godina od osnivanja kompanije Opel. U vreme krize, rođendan se slavi u znaku dva Adama - osnivača Opela i najnovijeg modela ove kompanije.

Izvor:
Opel Grand-Prix iz 1913.
Opel Grand-Prix iz 1913.

Davne 1862. godine, osnivač kompanije, Adam Opel, započeo je u radionici svog oca proizvodnju šivaćih mašina. Posao je išao odlično i uskoro je delatnost proširena i na bicikle, a kasnije i na motocikle, da bi 1899. godine Opel počeo da proizvodi i automobile.

Na taj način, Opel je postao drugi najstariji proizvođač automobila u Nemačkoj, posle Daimler-Benza. Priča kaže da Adam Opel zapravo uopšte nije nameravao da proizvodi automobile. Na to su ga nagovorili njegovi sinovi.

Godine 1902. proizvedeno je prvo vozilo – „Patent-Motorwagen System Lutzmann“. Do 1914. godine Opel je pretekao sve konkurente i postao najveći proizvođač automobila u Nemačkoj.

Istorija auto-moto sporta za Opel počinje 1913. kada je proizveden trkački model Grand-Prix. Ovaj automobil imao je četvorocilindrični motor i zapremnu od 4.5 litara, a razvijao je 155 konjskih snaga. Godine 1919, u blizini glavne fabrike u Riselshajmu, Opel je „krstio“ prvu stazu za trke i testiranje sportskih vozila u Nemačkoj.

Razrušeni pogon u Riselshajmu
Razrušeni pogon u Riselshajmu

Opel je 1924. uložio tadašnjih milion maraka u proizvodne pogone i prvi je od nemačkih proizvođača automobila uveo proizvodnju na pokretnoj traci na kojoj je nastala legendarna "gatalinka“ ili "kreketuša”, koja je taj naziv dobila po vrsti žabe zbog zelene boje karoserije.

S obzirom na to da je potražnja bila velika, Opel je spustio cenu(!) sa početnih 4.500 na 1.990 maraka.

Između dva svetska rata Opel je sa udelom na tržištu od oko 38 odsto bio vodeći nemački proizvođač automobila, a 1929. godine američki gigant General Motors u Opelu je stekao većinu deonica.

U toku Drugog svetskog rata, saveznici su delimično razorili fabriku u Riselshajmu, da bi na kraju rata ostaci fabrike bili demontirani i odvezeni u Sovjetski Savez.

Proizvodnja je obnovljena 1946. kada se pojavio mali teretni kamion pod imenom Blitz. Bio je to prvi posleratni Opel. Osim toga, u fabrici u Riselshajmu počela je i proizvodnja hladnjaka.

Proizvodnja Opel Kadetta u novoj fabrici u Bohumu
Proizvodnja Opel Kadetta u novoj fabrici u Bohumu

Predratni legendarni Opelov Kapitan vratio se 1948. godine na velika vrata. Dve godine kasnije, fabrika je u potpunosti obnovljena.

Godine 1962. Opel slavi 100 godina postojanja. Povodom toga, u Bohumu je otvorena nova fabrika. Tu je nastala najuspešnija serija - Kadett. Nakon nekoliko generacija, taj model je preimenovan u Astru koja se proizvodi i danas.

Zbog svetske ekonomske krize koja je zahvatila i kompaniju Opel, fabrika u Bohumu jedna je od evropskih ekspozitura General Motorsa koja neprekidno živi u strahu od zatvaranja.

Godine 1990. dolazi do ponovnog ujedinjenja Nemačke, a samo dve godine kasnije Opel u Ajzenahu otvara tada najmoderniju fabriku automobila na svetu. Tu se proizvodila Corsa, Opelov model iz niže klase koji je kroz nekoliko genaracija na tržištu postigao velik uspeh.

Opel Adam iz 2012.
Opel Adam iz 2012.

Opelov udeo na tržištu u Nemačkoj se od 1987. do 2012. godine prepolovio. U 2009. koncern General Motors je skoro bankrotirao i nameravao je da proda kompaniju Opel.

Međutim, menadžeri u Detroitu su promenili mišljenje, zadržali su tu nemačku marku i od tada, bez mnogo uspeha, pokušavaju da od Opela naprave profitabilnu firmu.

U tome bi trebalo da im pomogne i automobil za novo doba, električni model sa produženim radijusom kretanja - Opel Ampera, koji je da sada osvojio brojne nagrade.

Veliki jubilej, 150 godina postojanja kompanije, Opel proslavlja skromno u svih jedanaest ekspozitura na evropskom tlu. Ipak, u centru pažnje je jedan novi model.

Opel ADAM ne nosi slučajno ime osnivača. On simboliše i Opelova nadanja u bolju budućnost.

Izvor: B92, Deutsche Welle

Fotografije: General Motors

Više fotografija iz Opelove istorije možete pogledati u našoj Galeriji.

Pročitajte više o Opelovom jubileju.

Aktuelno

Nova Škoda Superb Combi

Posle svetske premijere treće generacije Škode Superb, češki proizvođač objavio je prve fotografije i tehničke detalje karavan verzije ovog automobila.

Aktuelno utorak 26.05. 11:03 Komentara: 1

Renault 16 slavi 50. rođendan

Jedan od najprepoznatljivijih i najuspešnijih modela u istoriji francuskog proizvođača, Renault 16, lansiran je 1965. godine. U eri dominacije limuzina, "šestnaestica" je bila jedan od prvih porodičnih hečbek automobila srednje klase.

Aktuelno nedelja 24.05. 10:29 Komentara: 47

Otkrijte sve tajne kamuflaže Opelovih prototipova

To je neprestano nadmetanje - bitka između proizvođača automobila i špijunskih fotografa. Jedna strana će učiniti sve što je u njenoj moći da sakrije najnovije kreacije od radoznalih očiju, dok druga razvija sve kreativnije tehnike da bi došla do što boljeg snimka svog motorizovanog plena i prvih fotografija prototipa.

Aktuelno četvrtak 21.05. 12:04 Komentara: 2

Kako je prošao Audi Q5 u sudaru sa malim preklapanjem?

Od kada je američki Institut za bezbednost na putevima (IIHS) uveo testove sudara sa malim preklapanjem, vera u pojedne modele koji su se do tada smatrali veoma bezbednim ozbiljno je poljuljana. To se najpre dogodilo limuzinama uglednih svetskih proizvođača, a zatim i sa SUV vozilima.

Aktuelno četvrtak 21.05. 09:52 Komentara: 21

Alfa Romeo: 65 godina od velikog trijumfa u F1

Italijanski proizvođač automobila obeležio je šest i po decenija od svog prvog trijumfa u Formuli 1, kada su četiri 158-ice izašle na stazu u Silverstonu, a Đuzepe „Nino“ Farina pobedio i zabeležio prvi het-trik u tom takmičenju: pol poziciju, pobedu i najbrži krug. Na kraju sezone usledila je i titula svetskog šampiona.

Aktuelno subota 16.05. 09:20 Komentara: 18
strana 1 od 195 idi na stranu