Gotovo još 15 km obilaznice oko BG

Od četvrtka 3. maja od 21 h za saobraćaj će biti otvoreno novih 15,5 kilometara obilaznice oko Beograda, najavio je direktor “Puteva Srbije” Zoran Drobnjak.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 03.05.2012.

12:31

Default images

Za saobraćaj će biti otvoren deo od Batajničke petlje do Dobanovaca, dug oko 10 kilometara, na kojem je izgrađen pun profil autoputa, sa po dve trake i zaustavnom trakom u svakom smeru.

Biće otvorena i deonica od oko 5,5 kilometara od petlje Orlovača na Ibarskoj magistrali do Kružnog puta, uključujući i tunel Straževica.

Izgradnjom petlje Batajnica i autoputa u punom profilu od Batajnice do Dobanovaca povezani su novosadski autoput i autoput od Beograda prema Hrvatskoj.

Drobnjak je prilikom obilaska završnih radova kazao da je u izgradnju 40 kilometara obilaznice do sada uloženo oko 300 miliona evra i da je za završetak punog profila autoputa na postojećoj deonici potrebno još 250 miliona evra. Prema njegovim rečima, cela obilaznica bi mogla da bude završena za dve godine.

Gradnja obilaznice oko Beograda počela je 1990. godine da bi ubrzo nakon toga radovi bili zaustavljeni, a ponovo su nastavljeni 2006. godine.

Na Beogradskoj obilaznici preostalo je da se uradi još sedam kilometara puta od Straževice do Bubanj potoka kako bi se obilaznica spojila sa autoputem Beograd-Niš, kod naplatne rampe.

Izvor: B92, Beta

Pročitajte vest o završetku izgradnje petlje Hipodrom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: