Završena izgradnja petlje Hipodrom

Završeni su radovi na izgradnji vijadukta koji spaja Požešku ulicu na Banovom brdu i petlju Hipodrom, a vozači će ovaj prilaz Mostu na Adi moći da koriste od utorka 1. maja od 14 h.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 01.05.2012.

12:57

Default images

Na deonici dugačkoj 550 metara izgrađene su tri konstrukcije, postavljena je hidroizolacija, pešačke ograde, javna rasveta, kao i horizontalna i vertikalna signalizacija.

Saobraćajnica je spojena sa ranije rekonstruisanim delom Požeške ulice, i to kod raskrsnice sa Ulicom Vladimira Radovanovića, gde konstrukcija prelazi u zemljani nasip i uklapa se u postojeću saobraćajnu mrežu.

Ovo je treća i poslednja faza izgradnje petlje Hipodrom, čime je zaokruženo saobraćajno rešenje za ovaj deo Unutrašnjeg magistralnog poluprstena.

Konstrukcija predstavlja denivelisanu saobraćajnicu sa po dve saobraćajne trake u oba smera, ispod kojih se nalazi servisna saobraćajnica povezana preko Paštrovićeve ulice sa okolnom uličnom mrežom.

Ukupna površina sve tri konstrukcije je 8.000 kvadratnih metara, a u njih je ugrađeno 600 tona armature.

Izgradnja petlje Hipodrom bila je podeljena u tri faze. Prva faza je završena krajem 2010. godine, kada je premošten pružni prelaz, i saobraćaj se od tada odvija bez ukrštanja sa železničkom prugom, dok je u drugoj i trećoj fazi petlja konstrukcijama spojena najpre sa petljom Radnička, a sada i sa Požeškom ulicom.

Izvor: B92, Blic

Pročitajte kako je izgledao razvoj izgradnje Mosta na Adi od prvog dana, pa do njegovog otvaranja.

Pročitajte vest o završetku dela obilaznice oko Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: