Prijavili smo rupu na kolovozu

Možda ste čuli da na sajtu preduzeća Beograd put možete poslati fotografije rupa (oštećenja na kolovozu) koje svakodnevno izbegavate ili gazite. Ideja je da građani svojom akcijom pomognu brže i efikasnije krpljenje rupa na gradskim ulicama. Odlučili smo da testiramo sistem i da vas izvestimo o toku čitavog procesa - od prijave do popravke.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 23.09.2011.

11:06

Default images

Odabrali smo jednu duboku, široku rupu u Ulici Maksima Gorkog oko koje svakodnevno, već nedeljama obigravamo. Oštećenje koje je nastalo pre nekoliko meseci, polako se širilo i sredinom septembra počelo je ozbiljno da usporava saobraćaj.

Ovom ulicom prolaze autobuske linije 25 i 26 u smeru prema gradu.
Fotografije smo napravili 23. septembra i predali ih preko online servisa Beograd puta istog dana. Opisaćemo vam kompletan proces kako biste i vi mogli da pomognete i da prijavite rupe na kolovozu sa kojima se svakog dana susrećete. U poslednjih nekoliko dana, poslali smo i kontrolne prijave, sa različitih mail adresa i kompjutera za ulice istog prioriteta. Čisto da vidimo da li će ova objava uticati na brže krpljenje ili ne.

Prvo, potrebno je da napravite najmanje tri fotografije oštećenja na kolovozu. Fotografije treba da nazovete po imenu ulice u kojoj se oštećenja nalaze.
Drugo, posetite www.beogradput.com i sa naslovne strane sajta kliknite na link u boksu "Beograd bez rupa" kako biste stigli do kontakt forme za slanje vaših fotografija i opisa.

Ovaj deo servisa nije baš najbolje rešen sa korisničke strane pa morate pažljivo čitati uputstva koja se nalaze iznad forme.
Kada obradite i odaberete fotografije, potrebno je da napišete i precizan opis lokacije oštećenja koje ste prijavili. Ako taj deo ne obavite prema uputstvu, vaš zahtev neće biti razmatran.

Osim fotografija i opisa oštećenja, mi smo poslali i link ka Youtubeu na kojem se nalazi video-snimak automobila koji prelaze preko sporne rupe.



Kao anti spam meru, sajt zahteva da popunite i captcha kod, kao kada saljete komentar na našem sajtu. Tada ste spremni da pošaljete vaš zahtev. Po učitavanju vaših podataka dobijate obaveštenje da ste sve uradili kako treba ili da treba nešto da izmenite.

Potvrda o uspešno izvršenoj prijavi stiže i na vaš mail ali je zapanjujuće loše uređena. To kažemo jer piše da ste vi pošiljalac, subject maila je na engleskom jeziku i glasi "Thanks for your enquiry". Ne postoji nikakav broj ili kod vaše prijave na koji biste kasnije mogli da se pozovete.

Sam mail sadrži samo rečenicu "Primili smo Vaš e-mejl sa kontakt strane i kontaktiraćemo Vas što je pre moguće". Kada smo videli ovakav mail u Inboxu, nismo bili sigurni o čemu se radi i ko šalje, pa smo proverili tako što smo prijavili još jednu rupu, samo da budemo sigurni.

Ovom malom akcijom želimo pre svega da se iz prve ruke uverimo u efikasnost ovog sistema koji je u potpunosti dizajniran da i nama, građanima, omogući da doprinesemo što je moguće boljem stanju naših ulica.

Takođe, želimo i vama da približimo ovaj servis i da vas pozovemo da se pridružite u prijavljivanju oštećenja na kolovozu u vašem okruženju. Na taj način omogućićemo i brže odvijanje saobraćaja u gradu i produžiti životni vek gumama i upravljačkim mehanizmima na našim automobilima.

Ako se odlučite da date doprinos, evo direktnog linka: www.beogradput.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: