Duster razočarao na crash testu

U poslednjoj seriji testova pasivne sigurnosti, tehničare Euro NCAP-a najviše je razočarao Dacijin SUV Duster.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 25.02.2011.

08:14

Default images

Duster je na poslednjem testiranju zaslužio samo tri zvezdice. Istraživače je ovaj automobil razočarao manjkom sigurnosne opreme, kao i lošom zaštitom za prolaznike.

Iz Euro NCAP-a smatraju da je razočaravajuće da "kompanija-majka Renault ne drži u podjednakoj meri do sigurnosti Dacijinih automobila kao što drži do svojih".



Na poslednjem nizu testova koje je evropska agencija sprovela, BMW X1, Mitsubishi ASX, Nissan Juke i Hyundai ix20 osvojili su maksimalni broj zvezdica.

Posebno je pohvaljen i prvi električni automobil koji je odradio testove - Mitsubishi i-MiEV. Testovi su pokazali da se karoserija i šasija ovog elektromobila u sudaru ponašaju na uobičajeni način, sa vrlo dobrim zonama gužvanja i visokim nivoom pasivne sigurnosti za putnike i prolaznike.

Vozili smo Daciju Duster 1,6 16V 4x2

Vozili smo Daciju Duster 4x4 1.5 dci

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: