Izbegnite saobraćajne gužve za vreme maratona

U subotu 18. aprila održaće se 28. Beogradski maraton. Kako biste se organizovali i na vreme isplanirali vašu vožnju kroz grad pre i za vreme maratonske trke, savetujemo vam da se informišete o satnici i trasi maratona, kao i o svim izmenama u saobraćaju i javnom prevozu. A ako je vaš automobil parkiran na trasi maratona, potrebno je da ga pomerite najkasnije do petka u 22 h, apeluju iz "Parking servisa".

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 16.04.2015.

19:31

Default images

Tradicionalna sportska manifestacija, koja se svakog aprila održava u našem glavnom gradu, ove godine je zakazana za subotu, umesto u nedelju, kako su to Beograđani navikli.

Kako biste izbegli saobraćajne gužve i bespotrebno nerviranje u vožnji najbolje je da vaše kretanje prilagodite maratonskoj satnici. A ako je baš neophodno da za vreme takmičenja koristite automobil, važno je znati koje će gradske ulice duž maratonske trase biti zatvorene kako biste ih zaobišli.

Start maratona i polumaratona je u 10 časova na uobičajenom mestu - raskrsnici Bulevara kralja Aleksandra i Resavske, kod crkve svetog Marka.

Cilj je, kao i do sada, na Terazijama ispred hotela Moskva, a vremensko ograničenje trajanja svih trka iznosi 6 sati, što znači da će manifestacija zvanično biti završena oko 16 časova.
Trasa maratona obuhvata sledeće ulice: Bulevar kralja Aleksandra – Branka Krsmanovića – Žičku – Crveni krst – Cara Nikolaja II (14. decembra) – Mekenzijevu – Trg Slavija – Nemanjinu – Balkansku – Gavrila Principa – Brankov most.

Zatim, na Novom Beogradu: Bulevar Nikole Tesle – 22. oktobra – Vrtlarsku – Ivićevu – Tošin Bunar – Zemunsku – Vojvođansku – Nehruovu – Jurija Gagarina – Milentija Popovića – Bulevar Mihaila Pupina – Bulevar Nikole Tesle – 22. oktobra – Vrtlarsku – Ivićevu – Tošin Bunar – Zemunsku – Vojvođansku – Nehruovu – Jurija Gagarina – Milentija Popovića – Bulevar Mihaila Pupina – i sledi povratak na Brankov most.

Trasa se nastavlja kroz Brankovu – Zeleni venac – Kraljice Natalije (Narodnog fronta) – Kneza Miloša – Kralja Milana, odakle se dolazi na Terazije gde je i cilj maratonske trke.
Zbog subotnje trke, "Parking servis" je zamolio sve građane, predstavnike firmi i drugih organizacija da blagovremeno pomere svoja vozila sa trase Beogradskog maratona "zbog pripreme staze i bezbednosti svih učesnika manifestacije".

Vozila koja ne budu uklonjena najkasnije do 22 časa u petak, 17. aprila, biće izmeštena "paukom" na prvo slobodno parking mesto van trase maratona.

Sve informacije o premeštenim vozilima, vozači mogu da dobiju u Korisničkom servisu "Parking servisa" kažu u tom preduzeću.

Organizatori napominju i da u subotu, u periodu do 16 časova, na trasi maratona neće biti dozvoljeno parkiranje.

Više detalja o 28. Beogradskom maratonu možete saznati na zvaničnom sajtu.

O izmenama na linijama javnog gradskog prevoza (autobusa, tramvaja i trolejbusa) možete se informisati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: