Boja podelila taksiste

Donošenje izmena zakona o prevozu u drumskom saobraćaju moglo bi da bude usporeno zbog neslaganja taksista oko predloga da sva taksi vozila u prestonici budu jednako obojena.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 09.09.2010.

20:37

Default images

Ova ideja potekla je od članova udruženja taksi prevoznika Beograda "Sitab", ali mu se većina udruženja protivi. Taksisti ipak, ističu da je predlog novih propisa dobar i da će stvoriti bolje uslove u ovoj oblasti.

Iako je izgledalo da su predstavnici Ministarstva infrastrukture, udruženja i sindikata konačno usaglasili predlog izmena i dopuna zakona koje se odnose na taksi prevoz, došlo je do novih nesuglasica.

- U poslednji čas javili su se predstavnici "Sitaba" sa idejom da se sva taksi vozila oboje u istu boju - objašnjava Teodor Gaćeša iz "Pink taksija". - To je predlog sa kojim se nikako nećemo saglasiti, pa će to odužiti čitav proces. Umesto da se predlog zakona našao pred vladom već danas, to se neće dogoditi još najmanje deset dana dok se ne reše novi problemi.

Zlatan Zlatković, vlasnik "Beogradskog taksija" očekuje, da novi propisi stvore bolji ambijent i za mušterije i za vozače. Prema njegovim rečima, ako izmene budu usvojene, one će taksistima doneti nove obaveze, ali i veća prava.

- Kazne za taksiste koji varaju mušterije, kao i "divljake" biće daleko veće i to je dobra stvar - kaže Zlatković. - Zadovoljni smo i predlogom o uvođenju jedinstvene cene jer će to omogućiti da se nadmetanje prebaci na teren kvaliteta, umesto da se nadmećemo popustima.

Gaćeša ističe da je veliki napredak i to što će novim propisima rad biti dozvoljen samo taksistima kojima je to osnovna delatnost. - Skloniće se sa ulica oni koji rade u nekoj firmi osam sati, pa onda izađu na ulice da voze taksi - kaže Gaćeša. - Voze umorni od drugog posla i predstavljaju veliku opasnost za sve učesnike u saobraćaju.

Izvor - NovostiOnline (V. Mijatović)

Beograd: Jak "taksi lobi"

Prevaranti ponovo voze

"Turbina" pumpa cene

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: