VW testira EV hečbek na Arktiku FOTO

I.D. hečbek biće prvi automobil iz nove Volkswagenove potpuno električne porodice, a proizvodnja će početi na jesen.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.02.2019.

17:20

VW testira EV hečbek na Arktiku FOTO
Foto: Julia-lav/Depositphotos

Suvišno je reći da nemački gigant ima ogromna očekivanja od modela veličine Golfa koji će se najverovatnije zvati Neo.

VW je bacio sve karte na elektrifikaciju automobila nakon Dizelgejt skandala pa je uložio 80 milijardi evra u tehnologiju i baterije.

Upravo će ovaj hečbek da predvoti ovu tranziciju u najvećoj strateškoj promeni u okviru VW Grupe u 80 godina postojanja.

Poslednjih meseci otkriveno je dosta podataka o I.D. hečbeku, a poslednja novina su špijunske fotografije sa testiranja u ekstremnim uslovima. Nekoliko dana nakon što su niske temperature u SAD ukazale na slabost kapaciteta baterija EV autombila u takvim uslovima, VW je poslao svog aduta u blizinu arktičnog kruga.

Fotografije ukazuju na skoro pa mini-ven dizajn automobila što znači da će imati prostraniju unutrašnjost od Golfa.

Očekuje se da I.D. Neo poseduje elektromotor snage 170 KS uz pogon na prednjoj osovini, a autonomija bi trebalo da iznosi skoro 500 km između dva punjena u slučaju modela sa većom baterijom od 111 kWh.

Jeftinija varijanta sa manjom baterijom od 48 kWh bi trebalo da ima domet od oko 330 km na jedno ponjenje, a iz VW najavljuju da će za 80% kapaciteta biti potrebno 30 minuta punjenja

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: