Ford Fiesta Active – mali avanturista (FOTO)

Ford je objavio nove fotografije "kros" varijante modela Fiesta uoči početka prodaje ovog automobila na evropskom tržištu.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 08.05.2018.

08:50

Ford Fiesta Active – mali avanturista (FOTO)

Po prvi put u svojoj 40 godina dugoj istoriji, Fiesta će biti dostupna i u "kros" varijanti.

U odnosu na ostale verzije ovog modela, Fiesta Active ima za 18 mm veće odstojanje od tla i karakteristične dodatke koji su tipični za ovu vrstu automobila - zaštitne elemente na donjim delovima karoserije i branicima, kao i krovne šine.

Osim toga, Active verzija je šira za 10 mm u nivou točkova.
Izvršena su i određena unapređenja sistema oslanjanja. Prednji amortizeri su optimizovani kako bi automobil lakše izašao na kraj sa neravninama u vožnji van asfaltiranih puteva.

U odnosu na standardnu Fiestu, model Active ima drugačije podešen upravljački sistem i elektronsku kontrolu stabilnosti.

Vozaču su na raspolaganju tri predefinisana moda vožnje: Normal, Eco i Slippery (koji se koristi u uslovima lošijeg prijanjanja točkova, kao što su situacija kada na putu ima snega i leda).

Automobil je opremljen 17 inčnim alu felnama koje se mogu naručiti u dve nijanse - Rough Metal i Absolute Black.
Unutrašnjost ima atraktivniji izgled zahvaljujući specijalnim sportskim sedištima sa jedinstvenim presvlakama i ukrasnim, kontrastnim detaljima u boji karoserije.

Kao i sve verzije nove Fieste (Titanium, ST-Line i Vignale), i model Active ima multimedijalni sistem SYNC3 najnovije generacije sa osmoinčnim ekranom osetljivom na dodir, koji nudu mogućnost povezivosti sa smartfon uređajima.
Ponuda pogonskih jedinica obuhvata 1.0 EcoBoost benzinac u varijantama sa 85 ks, 100 ks, 125 ks i 140 ks, kao 1.5 TDCi dizelaš u opcijama sa 85 ks i 120 ks.

Svi motori su standardno upareni sa šestobrzinskim manuelnim menjačem, a snaga se prenosi na prednje točkove.

Više fotografija modela Ford Fiesta Active pogledajte u Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: