Praznik za oči – premijum ekskluzive na jednom mestu

Gotovo svi proizvođači luksuznih automobila na našem tržištu okupili su se u hali 3 na ovogodišnjem auto-salonu u Beogradu.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 24.03.2018.

10:22

Praznik za oči – premijum ekskluzive na jednom mestu

Za ljubitelje premijum automobila, hala 3 je nezaobilazno mesto na BG Car Show (22-28. marta).

Pod kupolom ovog zdanja Beogradskog sajma svoju ponudu predstavila je "velika nemačka trojka" – Audi, BMW i Mercedes, kao i nešto skromniji MINI i Smart, a tu su i luksuzni brendovi Jaguar i Land Rover koje u Srbiji zastupa kompanija Britiš motors.
Audi A8 L
Audi je izložio aktuelnu ponudu na našem tržištu, iz koje se izdvajaju dve sajamske premijere – superluksuzni A8 i A7 Sportback.

Novi Audi A8 stigao je na sajam automobila u Beogradu devet meseci nakon svetske premijere.
Audi A8 L
A8 svojom veličinom podseća na raskošni, prostrani salon. U poređenju sa prethodnikom, značajno mu je porasla dužina u obe karoserijske varijante. Ponuda opreme i materijala je takođe unapređena - od perforacija na presvlakama sedišta do električnog otvaranja i zatvaranja ventilacionih otvora.

Još jedna nova tehnologija je Audi AI aktivno oslanjanje. U zavisno od želja vozača i situacija u vožnji, moguće je nezavisno podići ili spustiti svaki točak.

Ova fleksibilnost u značajnoj meri utiče na karakteristike vožnje - od komforne i udobne vožnje luksuzne limuzine do dinamičnosti sportskog automobila.
Audi A7 Sportback
Audi A7 Sportback druge generacije imao je svetsku premijeru krajem oktobra 2017, a sada se može videti i na sajmu u Beogradu.

Novi A7 ima moderniji izgled spoljašnjosti od prethodnika, silueta automobila slična je kao i na prvoj generaciji, a velika novina na zadnjem delu su stop svetla u obliku LED trake koja se prostire čitavom širinom vozila.

U poklopcu prtljažnika ove luksuzne kupe limuzine nalazi se i mali integrisani spojler koji se automatski izdužuje pri brzinama preko 120 km/h.
BMW X2
BMW je u prvi plan svoje sajamske postavke istakao dva SUV noviteta – potpuno novi model u gami, X2, i najnoviju generaciju SUV-a X3.

BMW X2 debitovao je na svetskom tržištu krajem oktobra 2017, kao novi kompaktni kupe krosover koji deli isto međuosovinsko rastojanje sa BMW-om X1, ali je nešto kraći i niži od ovog modela.

Zahvaljujući tome, X2 ima atraktivniju, sportskiju siluetu, koja bi trebalo da privuče mlađu klijentelu, za razliku od "klasičnog" SUV-a X1.
BMW X2
Posetioci Beogradskog sajma po prvi put su u prilici da vide i novi BMW X3.

SUV je porastao u odnosu na prethodnu, drugu generaciju ovog automobila. Sada ima 4.722 mm i duži je za 5,5 cm u odnosu na prethodnika. Širina vozila je 1.890 mm dok je visina praktično ostala nepromenjena i iznosi 1.676 mm.

Međuosovinsko rastojanje je 2.865 mm i veće je za 5,6 cm nego pre. Rast spoljašnjih dimenzija odraziće se na komfor putnika na zadnjim sedištima koji će sada imati više mesta za kolena.
BMW X3
U hali 3, pored ova dva noviteta, izložena je kompletna ponuda BMW modela na našem tržištu, uključujući i električno-hibridni dvojac BMW i3 i i8, koje je srpska publika prvi put mogla da vidi 2017. godine.

Osim matičnog brenda, BMW je predstavio i modele marke MINI.
Mercedes CLS
Treći nemački premijum proizvođač, Mercedes-Benz, u Beogradu se predstavio sa dva noviteta – CLS treće generacije izložen je u hali 3, sa ostalim modelima iz game ovog brenda, dok se pikap X klasa može videti na štandu mercedesovih privrednih vozila u hali 4.

Novi CLS u Beograd stiže samo nekoliko meseci posle svetske premijere.

Mercedesova kupe limuzina zadržala prepoznatljivu siluetu, uz novi dizajnerski jezik nemačkog proizvođača koji karakteriše specifična maska hladnjaka sa tačkastom teksturom i trapezodian oblik farova definisan početkom 2017. godine na Concept A Sedanu, dok prednji branik podseća na sportski Mercedes-AMG GT R.
Mercedes X klase
Mercedes X klase prvi je serijski pik-ap u ponudi ovog nemačkog proizvođača.

Nemci su odlučili da ne izmišljaju toplu vodu, pa su X klasu razvili na osnovama legendarne Nissan Navare.

Ipak, uprkos poznatoj liniji, potrošačima se pružaju "mercedesovska" rešenja na prednjem i zadnjem delu impresivnog vozila, ali pre svega ga karakteriše tipičan luksuzni enterijer.
Jaguar E-Pace
Kompanija Britiš motors izložila je u hali 3 svoju premijum ponudu – modele marki Jaguar i Land Rover.

Zvezda Jaguarovog štanda svakako je srpska sajamska premijera – SUV model E-Pace.

Jaguar E-Pace izrađen je kao dinamičan, agilan sportski terenac sa linijama kupea, koji se u gami ovog proizvođača nalazi ispod veće SUV-a F-Pace. Karakterišu ga prostran enterijer i kabina sa visokokvalitetnim materijalima.
Ranger Rover Velar
Land Rover u hali 3 izlaže kompletnu svoju ponudu iz koje se izdvajaju noviteti kao što su Ranger Rover Velar, Range Rover Sport i Ranger Rover Evoque Convertible.

Verovatno najinteresantniji je debitant Velar, koji na sajam u Beogradu stiže godinu dana posle svetske premijere. Ovaj luksuzni SUV u gami zauzima mesto između manjeg modela Evoque i većeg Range Rovera Sport.
Ranger Rover Velar
Stilski potpuno uklopljen u Range Rover familiju, ali sa određenim dizajnerskim osobenostima, Velar ima dimenzije 4.803/1.930/1.665 mm.

Mehaničku platformu i međuosovinsko rastojanje (2.874 mm) deli sa sestrinskim Jaguarom F-Pace.

Automobil ima prtljažnik od 632 litra, koji se obaranjem sedišta povećava na maksimalnih 1.731 litar.
Range Rover Evoque Convertible
Ove i druge premijum modele možete videti na beogradskom sajmu do srede, 28. marta.

Više fotografija sa auto-salona u Beogradu pogledajte u našoj Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: