Da li ste za samovozeće automobile? (ANKETA)

Skoro svaki veliki proizvođač automobila ulaže ogromna novčana sredstva u razvoj autonomnih vozila, iako trenutno ne vlada preterano interesovanje vozača.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 20.12.2017.

08:30

Da li ste za samovozeće automobile? (ANKETA)
Foto: Getty images

To je najbolje pokazala anketa Mazde u 11 evropskih država gde je oko dve trećine ispitanika izrazilo nezadovoljstvo na mogućnost da autonomna vozila preuzmu primat na drumovima "Starog kontinenta".

Većina od oko 11.000 anketiranih je istakla da je vožnja više od prelaska od tačke A do tačke B, a u slučaju da autonomna vozila ipak postanu dominantna, želeli bi da postoji mogućnost da preuzmu kontrolu nad vozilom kad god požele.

U anketi su učestvovali vozači iz Velike Britanije, Austrije, Belgije, Francuske, Nemačke, Italije, Holandije, Poljske, Španije, Švedske i Švajcarske.

Da li se vi za autonomne automobile?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: