Citroen C3 Aircross je "best buy" auto godine

Novi Citroenov potkompaktni krosover osvojio je nagradu "Autobest 2018" u konkurenciji još pet modela koji su ušli u uži izbor ovog evropskog takmičenja.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 15.12.2017.

08:03

Citroen C3 Aircross je

C3 Aircross je u finalu ostavio iza sebe modele Honda Civic, Ford Fiesta, Seat Ibiza, Opel Grandland X i Volkswagen T-Roc.

Inače, ovo je drugi Citroenov automobil kome je dobio priznanje "Autobest", posle modela C3 prve generacije koji je proglašen za "best buy" auto 2003. godine.

Od 2001. godine, Autobest svake godine nagrađuje vozilo kome žiri, sastavljen od 31 automobilskog novinara iz 31 evropske zemlje, da najviše poena. U okviru glasanja ocenjuje se 13 kriterijuma za svaki model, među kojima su: odnos cena-kvalitet, dizajn, udobnost i tehnologije, kao i kvalitet usluga i dostupnost rezervnih delova u distributivnoj mreži.
Citroen C3 Aircross dobitovao je na sajmu automobila u Frankfurtu, u septembru 2017, a u Srbiji se prodaje od novembra.

Ovaj krosover predstavlja zamenu za odlazeći C3 Picasso. Dužina vozila je 4,15 m, a zahvaljujući klizećim zadnjim sedištima koji se mogu pomerati napred-nazad po šinama, prtljažni prostor može varirati od 410 do 520 litara.

C3 Aircross se isporučuje isključivo u verziji sa prednjim pogonom, ali je vozaču na raspolaganju sistem Grip Control koji pomaže da se u vožnji van asfalta snaga preraspodeljuje sa pogonskog točka sa salbijim prijanjanjem na drugi, koji trenutno ima bolji kontakt sa podlogom.

Pored toga, C3 Aircross opremljen je i Hill Assist Descent funkcijom za bezbednije spuštanje niz strme terene.
Među savremenim tehnologijama dostupnim u novom modelu, koje služe za lakše i bezbednije putovanje, su sistem za pristup i pokretanje vozila bez ključa, aktivna sigurnosna kočnica sa zvučnim i vizuelnim upozorenjem za smanjenje rizika od frontalnog udara, sistem za upozorenje o nenamernom napuštanju trake, sistem prepoznavanja znakova za ograničenje brzine, a tu je u 7-inčni ekran osetljiv na dodir, bežično punjenje smartfon uređaja, Mirror Screen funkcija za uživaje u multimedijalnom sadržaju sa pametnih telefona i 3D navigacija sa prepoznavanjem glasovnih komandi.

Citroën C3 Aircross je dostupan u verziji sa benzinskim PureTech motorom od 110 ks, uparenim sa manuelnim ili automatskim menjačem, i PureTech benzincem sa 82 ks u kombinaciji sa manuelnim menjačem.

Takođe, u ponudi su i dva dizel agregata, BlueHDi sa 120 ks i 6-stepenim manuelnim menjačem i BlueHDi sa 100 ks.

C3 Aircross sa paketom opreme Feel i PureTech benzincem sa 82 ks, na našem tržištu košta od 14.490 evra.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: