Jahta na točkovima: Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Mercedes je još jednom na pravi način iskoristio ime Maybach, ovog puta za superluksuzni kabriolet koji u sebi spaja retro i futuristički stil.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 20.08.2017.

10:12

Jahta na točkovima: Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Nakon prošlogodišnjeg Mercedes-Maybacha 6 Coupe, nemački proizvođač ponovo je zablistao na tradicionalnom "Konkursu elegancije" koji se održava svakog avgusta na obali Kalifornije.

Na manifestaciji na kojoj svi koji nešto znače u svetu luksuznih automobila pokušavaju da svojim vozilima zadive svet, Mercedes-Maybach 6 Cabriolet to čini sa stilom. Ovaj automobil, koji je, na žalost, za sada samo još jedan koncept, pokazuje kako bi trebalo da izgleda pravi Maybach koji je nekada bio među najluksuznijim auto-brendovima na svetu.

Dizajn spoljašnjosti delimično je inspirisan nautikom i luksuznim jahtama i donosi duh prošlosti, pomešan sa savremenim tehološkim rešenjima.
Mercedes-Maybach 6 Cabriolet postavljen je na specijalne točkove prečnika 24 inča, koji su pričvršćeni u jednoj, centralnoj tački.

Kao kontrast tamno plavoj metalik karoseriji, tu je beli platneni krov i unutrašnjost u svetlim tonovima.
Enterijer je futuristički, sa luksuznom Nappa kožom, providnom centralnom konzolom između sedišta i ambijentalnim LED osvetljenjem, dok je pod prekriven plemenitim drvetom, čime je potvrđena nautička simbolika.
Iako su u kabini prisutni i neki retro elementi, poput klasičnih okruglih instrumenata, kokpitom ipak dominira displej koji se prostire čitavom širinom komandne table.
Dok je dizajnerski automobil više okrenut prošlosti, kada je reč o pogonskom sistemu on je zagledan u budućnost.

Mercedes-Maybach 6 Cabriolet pokreću 4 elektromotora kombinovane snage 750 ks (550 kW).
Svaki od njih pogoni po jedan točak, a automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od 4 s, pre nego što se kazaljka zaustavi na elektronski ograničenih 250 km/h.

Električna energija uskladištena je u baterijama koje se nalaze u podu vozila i koje omogućavaju autonomiju u vožnji do 500 km, a predviđena je i opcija brzog punjača koji za 5 minuta punjenja obezbeđuje dodatnih 100 km vožnje.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: