Premijera: Ford Fiesta za 2017.

Ford je na svečanosti u Kelnu predstavio novu Fiestu. Prikazane su obe verzije - sa 3 i 5 vrata, zatim luksuzina varijanta sa oznakom Vignale i po prvi put "kros" opcija, namenjena vožnji po svim terenima.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2016.

09:55

Premijera: Ford Fiesta za 2017.
Fiesta Titanium

Najprodavaniji Fordov model u Evropi, ali i najtiražniji potkompaktni automobila na Starom kontinentu dobio je svog naslednika. Iako nije saopštio tehničke detalje, Ford naglašava da je nova generacija Fieste veća, bezbednija i štedljivija od odlazećeg modela.
Osim toga, po prvi put u svojoj 40 godina dugoj istoriji, Fiesta će biti dostupna i u "kros" varijanti. Pretpostavlja se da je ovim potezom Ford želeo da spremno dočeka svog najvećeg konkurenta - novu generaciju Volkswagena Polo, koji već duže vreme u ponudi ima sopstveni "kros" model.
U Kelnu su predstavljene Fieste sa 4 paketa opreme: Titanium, ST-Line, luksuzna Vignale i pomenuta "kros" varijanta u Active paketu. Sve verzije karakteriše novi dizajn, koji je već na prvi pogled prepoznatljiv i bez velikih iznenađenja.

Tu je, za Ford u poslednje vreme tipična, šestougaona prednja maska, kao i izduženi farovi koji su ipak nešto kraći nego na aktuelnoj Fiesti. Tekstura maske hadnjaka razlikuje se u zavisnosti od paketa, ali ćemo na našim putevima najviše viđati modele sa horizontalnom rešetkom.
Fiesta ST-Line
Ako vam prednji deo nove Fieste ne izgleda mnogo drugačiji od prethodne verzije, utisak se bitno menja kada se automobil osmotri otpozadi. Dizajn zadnjeg dela vozila značajno je izmenjen, pre svega zahvaljujući potpuno prekomponovanim svetlosnim grupama.

Stop svetla su spuštena sa C stuba, orijentisana su horizontalno i podeljana su na dve komponente - jedna se nalazi u zadnjem blatobranu, a druga na vratima prtljažnika. Ovakav dizajn ostavlja utisak da je reč o automobilu koji je za klasu iznad Fieste.
"Kros" model - Fiesta Active
U odnosu na ostale verzije automobila, najviše se izdvaja Active "kros" model, zahvaljujući nešto višem odstojanju od tla, ali i karakterističnim dodacima koji krase ovu vrstu automobila - zaštitnim elementima na donjim delovima karoserije i branicima, kao i krovnim šinama.

Među doplatnim opcijama nove Fieste izdvaja se i veliki panoramski krov, koji ovom automobilu pruža potrebnu dozu luksuza.
Fiesta Vignale
Ford se potrudio da značajno unapredi i unutrašnjost vozila, pa je enterijer sada dopadljiviji i znatno moderniji u poređenju sa prethodnikom. Osim poboljšanja na estetskom planu, unapređen je i kvalitet materijala kojima je obložena kabina nove Fieste.

Komandna tabla oblikovana je "od nule". Ventilacioni otvori izgledaju elegantnije i skladnije, baš kao i centralna konzola koja je svedenija, sa manjim brojem i boljim rasporedom dugmića.
Kupcima je na raspolaganju i opcioni osmoinčni ekran multimedijalnog SYNC 3 sistema, koji je smešten na vrh središnje konzole.

Ford se pohvalio i brojnim elektronskim sistemima asistencije, koji treba da poboljšaju bezbednosne karakteristike ovog malog automobila. Fiesta je opremljena tehnologijom za prevenciju sudara sa sistemom za detekciju pešaka na putu, zatim asistencijom prilikom parkiranja, adaptivnim tempomatom, sistemom za otkrivanje drugih vozila u mrtvom uglu i upozorenjem vozača na iste, tehnologijom za održavanje automobila u okvirima vozne trake kojom se kreće i mnogim drugim sistemima.
Fiesta ST-Line
Detalji o motorizaciji za sada nisu poznati, ali ke Ford najavio da će novu Fiestu pogoniti paleta trocilindarskih atmosferskih i turbo motora. Među njima će biti 1.0 litarski EcoBoost sa deaktivacijom cilindra, radi dodatnog smanjenja potrošnje goriva.

Nova Fiesta imaće evropsku sajamsku premijeru na auto-salonu u Ženevi, početkom marta 2017, a datum početka prodaje i cene biće poznate kasnije.
Fiesta Vignale
.
Fiesta Vignale
.
Fiesta Active
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: