Sedam kandidata za "Auto godine"- koji je vaš favorit?

Ime modela kome će pripasti laskava titula automobila godine u Evropi (Car of the Year), biće poznato početkom marta, na ženevskom auto-salonu 2017, a žiri koji odlučuje o ovoj prestižnoj nagradi otkrio je imena finalista.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.11.2016.

20:16

Sedam kandidata za
Volvo S90

U uži izbor ušlo je sedam modela:

Alfa Romeo Giulia
Citroen C3
Mercedes E klase
Nissan Micra
Peugeot 3008
Toyota C-HR
Volvo S90/Volvo V90.
Alfa Romeo Giulia
Očekivano, većina kandidata dolazi iz fabrika evropskih proizvođača (5) dok će čast "ostatka sveta" braniti dva japanska modela.

Među sedam finalista nije se našao nijedan model iz SAD, a nije bilo mesta ni za neki od korejskih automobila koji su popularni na evropskom tržištu.
Citroen C3
Takođe, u užem izboru nema ni modela poznatih evropskih marki koje su u dosadašnjim izborima za "Automobil godine" najčešće pobeđivale, kao što su FIAT (9 titula), Renault (6), Ford (5), Opel (5) i Volkswagen (4).

Sa druge strane, kompanija PSA Peugeot-Citroen može da se pohvali sa dve nominacije.
Mercedes E klase
Takmičenje za Automobil godine u Evropi održava se od 1964. godine. Žiri koji će odlučivati o ovogodišnjem pobedniku sastoji se od 58 evropskih automobilskih novinara, a koji model će trijumfovati biće poznato 6. marta 2017. godine.
Nissan Micra
Podsećamo, prethodne godine isti žiri je za "Automobil godine" izabrao Opel Astru.

Koji je vaš favorit za titulu automobila godine u Evropi?
Toyota C-HR
.
Peugeot 3008
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: