Galerija: Renault Megane Sedan

Renault je tokom leta objavio prve fotografije i tehničke detalje svoje nove limuzine niže srednje klase, a sada smo u prilici da Megane Sedan sagledamo kroz novi set fotografija koji otkriva sve detalje ovog automobila.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 06.10.2016.

12:27

Galerija: Renault Megane Sedan

Francuski proizvođač ponovo je u svoju gamu uvrstio limuzinu pod imenom Megane. Podsećanja radi, nakon modela Megene 2 Sedan, treća generacija je imala oznaku Fluence, da bi se Renault sada vratio starom imenu.

Megane Sedan postavljen je na CMF C/D mehaničku platformu, a Renault tvrdi da automobil zahvaljujući opremi koja pripada segmentu iznad, pruža "unapređen komfor i zadovoljstvo u vožnji".
Dimenzije (dužina/širina/visina): 4.632/1.814/1.443 mm. Meðuosovinsko rastojanje: 2.711 mm
Prednji deo automobila, sa karakterističnim svetlosnim grupama, praktično je prekopiran sa hečbek i karavan verzije, dok zadnji deo podseća na već veću limuzinu Talisman.

Novi Megane Sedan dugačak je 4.632 mm, širok 1.814 mm, visok 1.443 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 2.711 mm. To znači da je automobil nešto duži (oko 1,5 cm), neznatno širi od prethodnika, ali i niži u odnosu na odlazeći Fluence. Međuosovnisko rastojanje poraslo je za oko 1 cm.

Zapremina prtljažnika je 508 l, a vozilo je opremljeno senzorskim "hands-free" sistemom (Easy Trunk Access) za otvaranje gepeka, koji je zgodan ako su vozaču zauzete obe ruke.
Kao u ostalim modelima iz Megane familije, i limuzina u ponudi ima sedmoinčni TFT displej u boji, umesto klasičnih analognih insitrumenata, dok se na vrhu središnje konzole nalazi veliki 8,7 inčni ekran multimedijalnog sistema (R-LINK 2, MULTI-SENSE). Vozaču je na raspolaganju i "head-up" displej, kako ne bi morao često da sklanja pogled sa puta u toku vožnje, zatim Easy Park Assist sistem pomoći prilikom parkiranja, te široka paleta elektronskih bezbednosnih sistema asistencije, poput automatskog kočenja u slučaju opasnosti od sudara (Advanced Emergency Braking System) ili upozorenja na neželjeno napuštanje saobraćajne trake kojom se automobil kreće.
Prtljažnik: 508 l
U zavisnosti od tržišta, kupcima će biti dostupna paleta motora koja se sastoji od ukupno dva benzinska i tri dizel agregata.

Benzinci su SCe 115, uparen sa petobrzinskim manuelnim ili opcionim CVT menjačem, i TCe 130, koji je povezan sa sedmostepenim automatikom sa duplim kvačilom ili manuelnim menjačem sa 6 brzina.

Dizel ponuda sastoji se od tri dCi jedinice. Najslabija, sa 90 ks, dolazi u kombinaciji sa šestobrzinskim manuelnim menjačem, dok je dCi 110 dostupan i sa EDC6 automatikom sa duplim kvačilom. Najjači dizelaš, dCi 130 takođe je uparen sa šestobrzinskim menuelnim menjačem.
Kao i njegov prethodnik, Renault Fluence, i Megane Sedan proizvođiće se u fabrici Bursa i Turskoj, a za sada je planirana prodaja u više od 20 zemalja širom sveta, među kojima je i Srbija.

Osim naše zemlje, automobil će se naći i na tržištima Alžira, Saudijske Arabije, Australije, Bugarske, Hrvatske, Egipta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Estonije, Mađarske, Irske, Italije, Izraela, Litvanije, Letonije, Libana, Maroka, Poljske, Češke, Rumunije, Slovenije, Tunisa, Turske i Ukrajine.

Cene će biti poznate uoči početka prodaje u Srbiji.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: