Uznemirujući video: Pijani vozač izazvao direktan sudar

Uprkos brojnim kampanjama u kojima se upozorava na opasnost vožnje u alkoholisanom stanju i povremenim masovnim kontrolama od strane saobraćajne policije, bezobzirni vozači i dalje sedaju za upravljač pijani, nesvesni da na taj način postaju potencijalne ubice na putu.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 29.06.2016.

11:36

Uznemirujući video: Pijani vozač izazvao direktan sudar
Screenshot YouTube

Na Internetu je objavljen snimak čeonog sudara dva vozila na putu u Sarajevo - Pale.

Udes je izazvao vozač, po svemu sudeći u alkoholisanom stanju, koji je pre toga nekoliko minuta krivudao putem povremeno prelazeći iz svoje u suprotnu saobraćajnu traku: Nadamo se da u sudaru niko nije teže povređen.

Osim što predstavlja otrežnjujuće upozorenje za sve one koji nakon konzumiranja alkohola i dalje misle da su sposobni da voze, ovaj video otvara još jedno važno pitanje - šta uraditi kada na putu vidimo automobil čiji vozač očigledno nema potpunu kontrolu nad vozilom i najverovatnije vozi pod uticajem alkohola?

Mišljenja ljudi na društvenim mrežama, na kojima je video takođe objavljen, su podeljenja. Dok jedni smatraju da su osobe koje su snimale incident iz svog automobila mogle da urade nešto više - na primer, da nekako upozore pijanog vozača, i možda spreče nesreću, ostali misle da oni jednostavno nisu mogli ništa da učine osim da drže bezbedno rastojanje.

Ipak, s obzirom da video traje nekoliko minuta, imali su dovoljno vremena da bar obaveste telefonom saobraćajnu policiju, iako to verovatno u ovom slučaju ne bi promenilo krajnji ishod. Šta vi mislite?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: