I Kanađani udarili na Yuga

Duhovi prošlosti i dalje proganjaju našu automobilsku industriju.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 26.05.2016.

10:09

I Kanađani udarili na Yuga

Kanadski sajt Autoguide.com iskoristio je najnoviji izveštaj američke organizacije Consumer Reports o (ne)pouzdanosti savremenih automobilskih modela da dovede u vezu prokaženi Yugo sa aktuelnim FIAT-om 500L, koji se takođe proizvodi u Kragujevcu.

Video prilog o najnepouzdanijim savremenim automobilima na američkom tržištu započeli su podsećanjem na model koji u Severnoj Americi ima reputaciju jednog od najlošijih vozila u istoriji - Yugo. Nakon uvoda u kome je ocrnjen nekadašnji ponos naše auto-industrije, prešli su na listu 10 nejnepouzdanijih aktuelnih modela (od kojih su čak 8 produkti američkih fabrika).

Na kraju, krug se zatvorio jer je Consumer Reports za najnepouzdaniji model u 2015. proglasio još jedan automobil koji se proizvodi u Srbiji - FIAT 500L, a voditelj očigledno smatra da to nije slučajnost.

Pogledajte video prilog: Inače, Yugo je već godinama visoko plasiran u brojnim anketama o najgorim automobilima svih vremena.

Američki magazin Tajm proglasio ga je 2007. za najgori model u istoriji, dok je na listi najružnijih automobila koju je 2012. sastavio LA Tajms zauzeo treće mesto, iza dva američka modela.

Da li se slažete sa tezom iz priloga, ili smatrate da su kritike modela koji se proizvode (ili su se proizvodili) u Kragujevcu preterane?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: