Opel Insignia sa novim 1.6 dizel motorom

Opelova limuzina srednje klase po prvi put je dostupna sa novim, 1.6 CDTI dizel motorom koji se proizvodi u dve verzije. Osim toga, nemački proizvođač je unapredio i ponudu multimedijalnih sadržaja u automobilu.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 01.07.2015.

10:58

Default images

Novi motor, koji će zameniti postojeći 2.0 CDTI, dostupan je u varijanatama sa 120 ks (88 kW) i 136 ks (100 kW).

Zajedno sa šestostepenim manuelnim menjačem i stop/start sistemom, turbo-dizel sa 120 ks obezbeđuje ubrzanje od 0 do 100 km/h za 11,9 sekundi, što je na nivou prethodnika.

Za međuubrzanje od 80 do 120 km/h u petom stepenu prenosa, potrebno mu je 10,4 sekunde, što za oko dve sekunde brže u poređenju sa starim motorom.

Opel Insignia pogonjena ovim dizelašem prema fabričkom podacima prosečno troši 3,9 litara na 100 kilometara i emituje 104 grama CO2 po kilometru (u kombinovanom ciklusu sa pneumaticima niskog koeficijenta trenja).
Sa druge strane, turbo-dizelaš sa 136 ks redukuje potrošnju goriva za 0,1 litar, na 3,8 l/100 km, a emisiju CO2 svodi na 99 grama po kilometru.

Sa ovim motorom maksimalna brzina povišena je za 5 km/h, tako da sada dostiže 210 km/h. Automobil ubrzava od „nule“ do „stotke“ za 10,9 sekundi, a međuubrzanje od 80 do 120 km/h obavlja za 10,4 sekunde.

Obe verzije novog 1.6 CDTI motora obezbeđuju 320 Nm maksimalnog obrtnog momenta, dostupnog od 2.000 o/min.

Cena Insignije sa slabijim od dva dizelaša u Nemačkoj kreće od 26.670 evra, dok se snažniji model može nabaviti za 28.070 evra.

Opel OnStar i IntelliLink sa Apple CarPlay integracijom

Opel Insignia od sada nudi i novu generaciju Opel OnStar i IntelliLink sistema, uključujući i Apple CarPlay sistem integracije pametnih telefona.

Opel OnStar biće dostupan kao standardni deo opreme od Edition paketa.

Klijenti mogu da koriste sve servise besplatno u prvih 12 meseci nakon aktivacije. Servisna ponuda uključuje 24-časovnu automatsku reakciju na sudar (poziv hitnim službama u slučaju nesreće), asistenciju protiv krađe, asistenciju na putu, dijagnostiku vozila u vezi sa važnim operativnim podacima i merenjima, kao i daljinsku kontrolu različitih funkcija unutar vozila, i to preko smartfon aplikacije.
Opel OnStar pretvara Insigniju u mobilni „wi-fi“ izvor sa stabilnom internet konekcijom, obezbeđujući istovremenu povezanost do sedam uređaja.

Po prvi put u Opel Insigniji funkcije iPhone uređaja mogu biti integrisane putem sistema Apple CarPlay.

Pregled informacija i kontrola se obavljaju putem ekrana osetljivog na dodir od osam inča. IntelliLink obezbeđuje i audio „streaming“, čitanje SMS poruka naglas i glasovnu kontrolu, kao i gledanje filmova i video materijala (naravno, samo kada je automobil nepokretan).
Navigacioni sistem poseduje mape više od 30 evropskih zemalja, koje mogu biti prikazane u dve ili tri dimenzije, prema želji korisnika, a kontrola se može obavljati i putem glasovnih komandi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: