Nova Opel Astra stigla u Srbiju

Nova Astra, koja predstavlja jedanaestu generaciju Opelovih modela u "C" segmentu u utorak je imala zvaničnu srpsku premijeru u beogradskom hotelu Radisson Blu Old Mill. Početna cena na našem tržištu iznosi 13.820 evra, koliko košta verzija sa 1.4 litarskim benzinskim motorom sa 100 ks i paketom Selection.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 02.12.2015.

09:46

Default images
Foto: Opel

Nakon iznenađujuće pretpremijere, koja je održana u Beogradu početkom septembra, uoči sajma automobila u Frankfurtu, Astra K stigla je zvanično i na naše tržište.

Novi model baziran je na potpuno novoj mehaničkoj platformi, zahvaljujući kojoj automobil ima manju masu od prethodnika. Za pogon se koriste motori iz nove generacije pogonskih agregata a kupcima su dostupne komponente i sistemi karakteristični za automobile iz viših segmenata.

Više detalja o novoj Astri možete saznati u posebnom tekstu, a utiske iz prve vožnje možete pročitati u reportaži sa evropske prezentacije ovog modela koja je održana u Austriji i Slovačkoj.
Foto: Opel
Trenutno, najjeftinija Opel Astra u Srbiji košta13.820 evra. Reč je o hečbeku sa 5 vrata, pogonjenim 1.4 litarskim atmosferskim benzinskim motorom koji raspolaže sa 100 ks i razvija maksimalni obrtni moment od 130 Nm.

Kod ove verzije snaga se na prednje točkove prenosi putem petobrzinskog manuelnog menjača.

Opel navodi da paket Selection između ostalog sadrži prednje, bočne i zavesaste vazdušne jastuke, volan podesiv po visini i dubini, fabrički audio uređaj 300BT sa USB priključkom i Bluetoth konekcijom, elektropodizače prednjih prozora, elektroposedive retrovizore sa grejačima, isofix priključak na zadnjem sedištu, manuelni klima uređaj...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: