Viz er: BG je i dalje skup, ali stiže novi erbas

Lou kost kompanija Viz er planira proširenje poslovanja u Srbiji uvođenjem još jednog aviona u saobraćaj i četiri nove linije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 31.08.2016.

10:11

Viz er: BG je i dalje skup, ali stiže novi erbas
Foto: Viz er

Generalni direktor Viz era Jožef Varadi izjavio je na konferenciji za novinare u Beogradu da će taj niskotarifni avio-prevoznik u svoju operativnu bazu u srpskoj prestonici uvesti drugi avion - erbas A320.

Od maja sledeće godine Viz er će uvesti i četiri nove linije iz Beograda - do Fridrihshafena, Hanovera, Nirnberga i Malte, naveo je Varadi.

Prema njegovim rečima, uvođenje novog aviona u beogradsku bazu je investicija od 100 miliona dolara, što će omogućiti otvaranje 36 novih radnih mesta.

"Dokaz naše posvećenosti Srbiji je i uspostavljanje saobraćaja sa drugog srpskog aerodroma u Nišu", naveo je Varadi i dodao da će uvođenjem novih linija Viz er leteti iz Srbije na 20 linija u sedam zemalja.
Foto: Viz er
Na pitanje da li i dalje smatraju da su takse i troškovi na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" veliki, zbog čega su se pre dve godine i smanjili obim saobraćaja, Varadi je odgovorio potvrdno.

"Da li troškovi mogu da budu niži?- Da. I tada bi promet bio veći, ali mi smo respektabilna kompanija i ne možemo da ignorišemo potražnju", kazao je on.

Varadi je naveo da su u Viz eru veoma zadovoljni uslovima poslovanja u Nišu i da je tražnja za letovima s aerodroma "Konstantin Veliki" nadmašila očekivanja.
Foto: Viz er
U tom smislu nije isključio mogućnost da Niš postane nova baza te kompanije u Srbiji, ali će to, kako je naveo, zavisiti od tražnje i troškova.

Upitan zbog čega su cene povratnih karata različite u zavisnosti od toga da li se kupuju iz mesta iz kog se putuje ili za povratni let, predstavnici Viz era su naveli da to zavisi od više faktora. Jedan od njih je popunjenost aviona, drugi je doba godine, a cena zavisi i od konkurencije.

Viz er je u 2015. prevezao više od 450.000 putnika na svojim niskotarifnim linijama iz Srbije, a od avgusta prošle godine do sada kompanija je prevezla 21,1 milion putnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: