Falkenštajner se povukao sa Stare planine

Falkenštajner grupa raskinula je ugovor o upravljanju hotelom "Stara planina", potvrđeno je za B92.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 29.12.2015.

19:10

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Kako je rečeno iz menadžmenta hotelskog lanca “Falkenštajner“ u Beogradu, grupacija je već povukla svoj menadžemet iz "Stare planine“ i tamo više nema njihovih radnika.

"Stara planina više nije deo našeg lanca“, rečeno je za B92.

Falkenštajner je povlačenjem sa Stare planine raskinuo ugovor o upravljanju hotelom "Stara planina" na 15 godina potpisan 2012. godine.

"Podizanjem njihove zastave na ovaj hotel sigurno će biti mnogo lakše dovođenje novih operatera i novih investitora na Staru planinu", rečeno je tada.

Hotel sa četiri zvezdice "Stara planina", na Jabučkom ravništu, otvoren je 25. decembra 2011. godine i tada je predstavljen kao jedan od najsavremenijih hotela u Srbiji i najveća "grinfild" investicija u srpskom turizmu u proteklih 20 godina.

U izgradnju hotela Vlada Srbije uložila je više od 30 miliona evra i njegova izgradnja završena je za 13 meseci.

Kompanija "Falkenštajner", koja u svom sastavu ima lanac od preko 30 hotela u šest evropskih zemalja, nameravala je da na Staroj planini izgradi šest kondotela - hotela apartmanskog tipa, sa 350 smeštajnih jedinica i ukupno 1.000 kreveta.

Na društvenim mrežama pojavilo se i saopštenje hotelskog lanca potpisano u Zadru, u kome se navodi da su bili prinuđeni da raskinu ugovor i da nisu uspeli da održe ugovor o upravljanju, čime se ograđuju od odgovornosti za pružanje usluga ili daljeg upravljanja hotelom "Stara planina".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: