Vip povećao prihod za 24 odsto

Prihod kompanije Vip mobajl povećan je za 24 odsto, na 13,2 milijarde dinara do septembra ove godine, saopšteno je danas iz te kompanije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 14.11.2012.

14:51

Default images

Dobit pre kamate, poreza i amortizacije (EBITDA) beleži rast od 80 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dostigavši iznos od četiri milijarde dinara.

Prihodi su tokom trećeg kvartala porasli za 23 odsto u odnosu na isti period prošle godine i iznose 4,9 milijarde dinara, dok EBITDA beleži rast od 57 odsto do sume od 1,6 milijardi dinara.
Na kraju septembra Vip je imao 1.818.979 korisnika, što je povećanje od 14,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, uz tržišno učešće od 17,4 odsto u poredjenju sa 15,3 odsto.
Direktor u Vip mobajlu Andreas Graf je kazao da je stabilan rast kompanije rezultat kontinuiranog priliva novih korisnika pogotovo u postpejd segmentu, što ukazuje da privatni i poslovni korisnici prepoznaju pogodnosti koje im nude naši postpejd paketi u vreme recesije.
''Ovakvo poverenje korisnika nas motiviše da sa svakom novom promocijom kreiramo konkurentnu ponudu koja će doneti još više vrednosti korisnicima i da stalno unapredjujemo našu mrežnu tehnologiju'' rekao je Graf.
Vip ostaje najveći grinfild investitor u Srbiji jer je od 2007. godine uložio ukupno 730,8 miliona evra, uključujući i iznos za licencu.
Vip je do septembra uložio 4,7 milijardi dinara, u velikoj meri u otvaranje novih radnji i najsavremeniju mrežu.
U ovom trenutku svi gradovi sa više od 10.000 stanovnika i mnoga manja mesta, oko 72 odsto populacije, pokriveni su 3G HSPA+ mrežnom tehnologijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: