Fiksnu sad može da uvodi ko hoće

Potpuna liberalizacija tržišta telekomunikacija, pre svega fiksne telefonije, stupa na snagu danas.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 01.01.2012.

07:28

Default images

Liberalizacija će omogućiti svim zainteresovanim kompanijama da samo uz dozvolu Republičke agencije za elektronske komunikacije (Ratel), počnu pružanje ove usluge.

U praksi, ovo znači da će svako ko raspolaže infrastrukturom, uključujući i kablovske operatere, moći da pruža uslugu fiksne telefonije, za šta neće više biti potrebna licenca, već samo dozvola, odnosno potvrda Ratel-a.

Liberalizacija je predviđena Strategijom razvoja elektronskih komunikacija u Srbiji do 2020, Strategijom i akcionim planom za razvoj širokopojasnog pristupa do 2012. i Zakonom o elektronskim komunikacijama.

Član tri Zakona koji je stupio na snagu krajem juna 2010, govori o ciljevima i načelima regulisanja odnosa u oblasti elektronskih komunikacija.

Datum je preciziran u članu 149, prema kome se pružanje javno dostupnih telefonskih usluga preko javne fiksne telefonske mreže izuzima iz režima opšteg ovlašćenja do 31. decembra 2011.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

12 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: