Profit Telenora 66 miliona evra

Kompanija Telenor u Srbiji imala je u prvih devet meseci ove godine operativni profit od 66 miliona evra, što je za oko 70 odsto više nego u istom periodu 2010.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 26.10.2011.

11:36

Default images

Prema finansijskom izveštaju norveške telekomunikacione grupe (www.telenor.com), operativni profit u Telenora u Srbiji u trećem tromesečju ove godine iznosio je 23,7 miliona evra i povećan je za oko 10 odsto u poredjenju sa istim periodom 2010.

Prihodi Telenora na srpskom tržištu od jula do septembra bili su takodje 10 odsto veći i iznosili su 101,3 miliona evra (779 miliona norveških kruna).

Izražen u domaćoj valuti prihod Telenor u Srbiji u trećem tromesečju ove godine bio je 10,25 milijarda dinara, što je porast od 11 odsto u poredjenju sa istim periodom 2010. godine, saopštila je ta kompanija.
Telenorov udeo na srpskom tržištu prema ostvarenom prihodu, naglasili su u kompaniji, premašio je 40 odsto, a rast prihoda ostvaren je zahvaljujući većoj korisničkoj bazi i većim prihodima od dolaznog rominga.

Broj korisnika Telenora u Srbiji, na kraju septembra povećan je za 77.000 na 3.138.000, tako da je korisnička baza za pet odsto veća
nego na kraju trećeg tromesečja 2010. godine.

Kapitalna ulaganja Telenora u Srbiji, navodi se u finansijskom izveštaju, tokom trećeg kvartala iznosila su 13,5 miliona evra, a ulaganja za prvih devet meseci dostigla su 39 miliona evra, što je 2,8 puta više nego u istom periodu prošle godine.

Porast kapitalnih investicija rezultat je ulaganja u modernizaciju Telenorove mreže u Srbiji, navodi se u izveštaju i dodajeunapredjenje mreže napreduje po planu.

Prosečan mesečni prihod po korisniku u Srbiji tokom trećeg kvartala 2011. izražen u dinarima povećan je za četiri odsto zbog porasta korišćenja usluga mobilne telefonije i poskupljenja usluga. Preračunato u evre iznosio je 9,8 evra.
Dobit Telenora pre oporezivanja, kamata i amortizacije (EBITDA) iznosila je 42,4 miliona evra, navodi se u kvartalnom finansijskom izveštaju za period jul-septembar 2011. godine.

Finansijski direktor Telenora u Srbiji Erlan Neten kazao je da kompanija nastavlja da održavamo visok nivo razvoja praćen strogom kontrolom troškova, što direktno doprinosi dobrom poslovanju.

Na globalnom nivou, Telenor je u trećem kvartalu 2011. godine ostvario prihod od 24,6 milijarde norveških kruna, (jedna kruna je 0,13 evra), što predstavlja organski rast prihoda od sedam odsto.

Nominalna dobit pre odbijanja kamate, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 8,3 milijarde norveških kruna. Tokom terćeg tromesečja, broj mobilnih korisnika Telenora uvećan je za pet miliona.

Telenor je na osnovu toga na kraju trećeg kvartala bio šesti po veličini mobilni operator na svetu sa 225 miliona korisnika.

Komapnija Telenor u Srbiji posluje od 2006. godine, kada je za 1,5 milijardi evra kupila operatera mobilne telefonije Mobi 63.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

18 h

Podeli: