Vip: Mobilni internet sve traženiji

Kompanija Vip mobajl uložila je ove godine oko 23 miliona evra u razvoj mobilnog širokopojasnog interneta koji se zasniva na HSPA+ tehnologiji.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 17.09.2011.

15:42

Default images

Mobilnim internetom trenutno pokrivamo oko 56 odsto populacije u Srbiji, izjavio je predsednik Upravnog odbora te kompanije Tanasis Kacirumpas.

''Sa brzinom prenosa do 42Mbps za preuzimanje podataka i 5.7Mbps za postavljanje sadržaja, mogu sa pravom da kažem da smo u Srbiji pozicionirani kao inovator i tržišni lider u mobilnom širokopojasnom internetu'', kaže Kacirumpas.

Prema njegovim rečima, HSPA+ (Evolved High-Speed Packet Achess) mrežu u ovom trenutku mogu koristiti stanovnici svih većih gradova u Srbiji, dok ostali, takođe, mogu da koriste Vip mobilni internet na, u najmanju ruku, EDGE tehnologiji. ''Jedinstvenom kombinacijom neograničenog prenosa podataka, niskih tarifa i izuzetne brzine mobilnog širokopojasnog interneta, uveli smo novine na srpskom tržištu. Korisnicima smo, osim toga, pružili mogućnost da po pristupačnoj ceni i na više rata nabave laptop i netbuk računare'', naglasio je čelni čovek Vip mobajla u Srbiji.

Kacirumpas je ocenio da su korisnici "gladni informacija", što, kako je naveo, pokazuje i činjenica da je internet penetracija u Srbiji veća od 40 odsto, da ima oko tri miliona Fejsbuk korisnika - mnogo više nego u susednim zemljama.

''Zato smo korisnicima pružili priliku da do informacija dođu na brz i povoljan način, na šta smo imali pozitivne reakcije, jer se njihov broj povećava iz dana u dan'', kazao je Kacirumpas i dodao da nije očekivao da će tako brzo dostići postojeći nivo korisnika.

Veliki broj korisnika prelazi i sa fiksnog, širokopojasnog interneta na Vipov mobilni internet što potvrđuje kvalitet mreže, usluge ali i cene, naglasio je Kacirumpas.

On je naveo da se kompanije nije zadržala samo na osnovnoj usluzi mobilnog širokopojasnog interneta, nego i dalje traži načine da poboljša servise u skladu sa potrebama korisnika.

U sklopu mobilnog interneta, korisnicima su ponuđene i dodatne usluge, kao što je dvostruka zaštita internet saobraćaja - na mreži i na samom uredjaju, kao i mogućnost da, nakon što potroše osnovni paket, po povoljnoj ceni kupe dodatnu količinu megabajta za prenos podataka uz maksimalnu brzinu protoka, objasnio je Kacirumpas.

On je podsetio da je Vip i dalje najveća grinfild investicija u Srbiji, jer je od 2007. godine do sada uložio 669 miliona evra, uključujući i iznos za licencu.
Poslovni planovi predviđaju kontinuirani rast kompanije u ovoj i u narednim godinama, a da bi se to ostvarilo neophodno je nastaviti sa ulaganjem u razvoj mreže, inovativne proizvode i usluge za korisnike.

''Želimo da ispunimo obećanje koje smo dali kada smo došli na ovo trzište - da ćemo uvek donostit inovativne, ekskluzivne i povoljne usluge. Koliko su nam važne investicije, jednako nam je važno da i korisnici prihvataju naše usluge i sve dok od njih dobijamo pozitivan odgovor, nastavićemo sa ulaganjem'', zaključio je Kacirumpas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

17 h

Podeli: