Vlada nema favorita za Telekom

Odluka Vlada Srbije da proda 31 a ne 51 odsto vlasništva u Telekomu Srbija, ne favorizuje nikog, kaže Milutin Nikolić, direktor kompanije „Renaissance Citadel“.

Srbija

Izvor: EMG

Petak, 04.02.2011.

18:41

Default images

“Nasuprot, to olakšava investitorima jer ne moraju da kupe 71 odsto već samo 51 odsto u startu“, smatra Nikolić.

On dodaje da Dojče telekom ima prednost, koja je inherentna njihovom vlasničkom udelu u OTE-u, koja proizlazi iz toga da će se od cene koju plate 10 odsto vratiti njima samima zbog vlasničkog udela u grčkoj kompaniji.

„Deset odsto nije ogromno, ali nije ni nezanemarljivo”, kaže Nikolić i dodaje da Vlada to ne može da koriguje i posledica je OTE-ovog vlasništva u Telekomu.

Nikolić, koji je bio savetnik Vlade Srbije u postupku prodaje udela u kompaniji Mobi 63 norveškom Telenoru, smatra da su u procesu prodaje Telekoma Srbija mnogo veći problemi, koji nose rizik da tender propadne.

"To su odluka Vlade da odredi i objavi minimalnu cenu od 1,4 milijardi evra, koja je pri tom loša, podizanje plata radnicima u Telekomu Srbija u sred procesa prodaje i suviše komplikovan socijalni program", rekao je on.

Pošto je grčka telekomunikaciona kompanija OTE obavestila Vladu da je spremna da proda svojih 20 odsto udela u Telekomu Srbija na predstojećem tenderu, Vlada Srbije je odlučila da na tenderu ponudi 31 odsto svojih akcija i ostane sa udelom od 27,5 odsto akcija u Telekomu Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: