Izmene zakona o besplatnim akcijama

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar za ekonomiju i regionalni razvoj Mlađan Dinkić kaže da će uskoro biti izmenjen zakon o podeli besplatnih akcija građanima.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 26.02.2009.

18:03

Default images

"Izmene će previđati da se proširi spisak preduzeća čije akcije će besplatno dobiti građani", rekao je Dinkić i najavio da će građani, najverovatnije, pored akcija šest javnih preduzeća i tenderom privatizovanih firmi, dobiti i akcije Komercijalne banke, Dunav osiguranja i javnih komunalnih preduzeća.

Građani će moći već ove godine da naplate neke besplatne akcije, ali će za njih moći da dobiju mnogo manje nego ukoliko to učine nakon ekonomske krize, kaže Dinkić.

Dinkić je rekao da je u vreme usvajanja Zakona o besplatnoj podeli akcija bilo procenjeno da će se za akcije prijaviti oko četiri miliona građana, a da se prijavilo 800 hiljada više od te procene.

"Moja procena u trenutku usvajanja tog zakona bila je da je vrednost besplatnih akcija hiljadu evra i ja stojim iza nje", kazao je Dinkić, i istakao da je pad vrednosti akcija zbog finansijske krize postao svetski trend.

"U međuvremenu je izbila finansijska kriza i vrednost akcija je pala", rekao je Dinkić i dodao da su sada nepovoljne i okolnosti za planiranu privatizaciju javnih preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: