Novosadska mlekara pripojena Imleku

Direktor korporativnih poslova Denjub fuds grupe Rade Pribićević izjavio je da je Novosadska mlekara pripojena Imleku.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 15.01.2008.

14:51

Default images

On je naveo da će to pripajanje doprineti racionalnijem poslovanju i uštedama na nivou nabavke i distribucije i naveo da je delatnost tih mlekara ista i da su i do sada sarađivale, pa pripajanje Novosadske mlekare Imleku predstavlja logičan nastavak tih odnosa.

U skladu sa tim pripajanjem, Beogradska berza donela je odluku o isključenju akcija Novosadske mlekare sa vanberzanskog tržišta.

Kako je navedeno u Nacrtu ugovora o spajanju uz pripajanje, koji je ranije objavljen u dnevnoj štampi, osnovni kapital Imleka će pripajanjem biti uvećan za 481,59 miliona dinara izdavanjem 790.210 običnih akcija i 12.448 preferencijalnih akcija pojedinačne nominalne vrednosti 600 dinara.
Komisija za zaštitu konkurencije je ranije je ocenila da dve mlekare već posluju u okviru istog sistema i da njihovo spajanje ne može uticati na povećanje koncentracije na tržištu.

Pribićević kaže i da ta grupa preko Imleka i Mlekare Subotica ima udeo između 30 i 35 odsto na tržištu mleka i mlečnih proizvoda u Srbiji.

U vlasništvu Denjub fudsa su i Zaječarska, Subotička i Zemunska mlekara, a u okviru te grupe u Srbiji posluju i konditorska kompanija Bambi-Banat, a suvlasnik je i aranđelovačkog "Knjaz Miloša".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: