Kovač: Obezbeđen novac za RTB Bor

Austrijski industrijalac i vlasnik kompanije "Atek" Mirko Kovač ponovio je da je obezbeđeno finansiranje kupovine RTB „Bor“.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 15.01.2008.

12:50

Default images

"Finansiranje je obezbeđeno, i nalazimo se u pregovorima. Još je puno pitanja otvoreno", rekao je Kovač, ali nije precizirao od koje banke će kredit biti uzet, niti u kom iznosu.

On je ranije demantovao da su mu potrebni partneri za realizaciju tog posla, navodeći da će kupovina borskog basena biti finansirana sopstvenim kapitalom i kreditom.

Predsednik sindikata "Nezavisnost" Topionice i Rafinacije RTB „Bor“ Dragan Jankucić izjavio je krajem prošlog meseca da pregovori o investicijama i socijalnom programu sa austrijskim "Atekom" idu dobro i da očekuje da se oni završe najkasnije do kraja januara.

Kovač je rekao da njegova kompanija planira da igra veću ulogu na tržištu bakra, te da namerava da poveća obrt koncerna u 2008. za preko tri milijarde evra.

"Bakar će postati unosan posao. Ako uspemo da ostvarimo posao sa Borom i integrišemo ga u naš koncern, to će biti veoma unosan projekat", smatra vlasnik „Ateka“.

Suvlasnik kompanije „Atek“ kristijan Šmit najavio je pre nekoliko dana da bi pregovori o kupovini RTB-a „Bor“ mogli da budu završeni do 8. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: