SMR dostavio dokumentaciju za RTB

Ruska kompanija SMR dostavila je Agenciji za privatizaciju dodatnu dokumentaciju u ponudi za kupovinu RTB Bor.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Sreda, 21.11.2007.

09:03

Default images

Tenderska komisija za privatizaciju tog preduzeća održaće u četvrtak sastanak kako bi utvrdila da li je SMR, koji je u vlasništvu ruskog biznismena Olega Deripaske, dostavio sve potrebne dokumente i time steći pravo učešća u trci za kupovinu RTB-a, saznaje Beta.

Tenderska komisija za prodaju borskog kombinata bakra je naložila prošle nedelje SMR-u da dopuni svoju ponudu, a ukoliko to ne učini, ponuda neće biti ocenjivana.

Predstavnici SMR-a u Beogradu su najavljivali da će u roku dostaviti traženu dokumentaciju, koja se odnosi na dokaze o obavljaju delatnosti propisane tenderom, kao i o finansijskoj sposobnosti SMR-a da kupi borski kombinat.

Za kupovinu RTB-a, pored SMR-a, ponudu je dao i austrijski konzorcijum u kojem su tri firme iz grupacije Atek (A-TEC), koji je ispunio sve kvalifikacione uslove.

Kompanija SMR je deo Bejzik (Basic) elementa, a u sastavu austrijskog konzorcijuma su A-TEC Minerals end Metalas Holding, A-TEC Industries i Montanwerke Brixlegg.

Podsećamo, tendersku dokumentaciju za kupovinu imovine RTB-a i eksploatacionih prava otkupilo je pet firmi, ali su tri, Ist Point Zorana Drakulića, ruska firma Solvej i "Vedante Resources" iz Indije, odustale od slanja obavezujućih ponuda.

Agencija za privatizaciju je 31. avgusta ove godine objavila drugi tender za prodaju RTB-a po minimalnoj ceni od 340 miliona dolara i uz prihvatanje investicionog programa od najmanje 180 miliona dolara.

Na prvom tenderu za RTB minimalna cena je bila 266,7 miliona dolara, a poništen je, jer kupac, prvorangirani rumunski Kuprom (Cuprom) nije ni u dodatnom roku uplatio cenu od 400 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: