RTB Bor: Andrić na čelu komisije

Predsednik Tenderske komisije za prenos eksploatacionih prava i prodaju imovine RTB Bor biće Luka Andrić.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.11.2007.

09:58

Default images

Pored državnog sekretara u Ministarstvu ekonomije Luke Andrića, član tenderske komisije koja broji pet članova, koja bi u utorak u Agenciji za privatizaciju trebalo da otvori ponude za kupovinu borskog kombinata bakra, jeste i državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Đorđe Mihajlović, navodi izvor Bete.

Kao i u prethodnom neuspelom tenderu, dva člana komisije biće vršilac dužnosti generalnog direktora RTB Miodrag Conić, i predsednik opštine Bor Branislav Rankić.

Rankić je ranije najavio da će prestati da se protivi prodaji RTB-a po sadašnjim uslovima, ukoliko taj srpski gigant ode u ruke ruskoj firmi - zarad uticaja u pregovorima kako bi Kosovo i Metohija ostali u sastavu Srbije.

Jedinu nepoznanicu, prema saznanjima Bete, čini izbor petog člana komisije, čiji se predlog iščekuje iz sindikata RTB-a.

U prethodnom pokušaju privatizacije RTB-a, to je bio predsednik Jedinstvene sindikalne organizacije RTB-a Dragan Aleksić.

Prva sednica Tenderske komisije biće održana sutra u 16 sati u Agenciji za privatizaciju, na kojoj će biti otvorene dve ponude pristigle na tender za prodaju borskog basena.

Ponude za kupovinu RTB-a po minimalnoj ceni od 340 miliona dolara, podnele su firme SMR, iz sastava ruskog Baznog elementa magnata Olega Deripaske i Briksleg iz Austrije.

Iz trke se povukla kiparska firma "Ist Point" Zorana Drakulića, najveći poslovni partner RTB-a poslednjih nekoliko godina, koja procenjuje da će ukupna cena na tenderu za prodaju RTB Bor dostići najmanje 800 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: