Novi tender za Staklaru "Pančevo"

Agencija za privatizaciju raspisala je treći tender za Industriju stakla "Pančevo" - u restrukturiranju.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.10.2007.

10:50

Default images

Novim tenderom se na prodaju nudi 81,29 odsto kapitala fabrike, rok za dostavljanje obavezujuće ponude je 14. decembar, a tenderska dokumentacija će biti dostupna zainteresovanim kupcima od 15. oktobra, navodi se u pozivu objavljenom na sajtu Agencije.

Kao preduslov za podnošenje ponuda potrebno je uplatiti depozit ili dostaviti Licitacionu garanciju od 50 hiljada evra.

Pravo na podnošenje ponude ima firma koja se bavi proizvodnjom, preradom i trgovinom stakla najmanje tri poslovne godine u kontinuitetu i sa ostvarenim prihodom od najmanje 10 miliona evra u 2006. godini.

Za finansijske investitore propisan je kriterijum da postoji najmanje tri godine i da raspolaže aktivom većom od 100 miliona evra u 2006. godini, dok je za pojedinačnog investitora neophodno da je ostvario poslovni prihod veći od 50 miliona evra.

Za Industriju stakla "Pančevo" ovo je treći po redu tender. Prvi je bio raspisan 2003. godine, a drugi 2005. i oba su bila neuspešna, jer nije bilo zainteresovanih kupaca. Ovoga puta, poručuju iz te fabrike, ima na desetine zainteresovanih kupaca iz zemlje i inostranstva koji su već pismama o namerama izrazili interesovanje za učesće u privatizaciji.

Industrija stakla "Pančevo" osnovana je 9. septembra 1930. godine, kao prva mehanička fabrika stakla za prozore, sa sedištem u Beogradu. Odluku o izgradnji savremene fabrike mašinskog stakla u Jugoslaviji donela je firma "Saint Gobain" - Francuska, a svojim kapitalom učestvovale su i firme "Vitrea" - Češkoslovačka i "Unitbell" - Belgija.

Ova fabrika bila je svojevremeno jedini proizvođač ravnog stakla u zemlji i nekada je godišnje proizvodila preko 22 miliona kvadratnih metara stakla.

Industrija stakla "Pančevo" proizvodi sigurnosna stakla, auto-stakla, stakla za belu tehniku, građevinarstvo i posebne namene, kao i ampule i bočice za farmaceutsku industriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: